Diverse

Cum alegem bateria externa?

Recomanda informatia!

Exista situatii in care bateria unui smartphone, a unui aparat foto sau a unei tablete se descarca in cele mai nepotrivite momente fara sa avem posibilitatea sa o reincarcam. Chiar daca autonomia aparatelor electronice portabile ne da inca batai de cap este posibil sa rezolvam aceasta problema cu ajutorul unei baterii externe.

Cunoscuta si sub numele de powerbank, bateria externa este un dispozitiv din ce in ce mai popular si este de mare utilitate in momentul in care vrei sa te folosesti de smartphone sau de tableta toata ziua, fara intreruperi. In timpul unei calatorii de exemplu, la munca sau la o iesire in oras, o baterie externa iti va permite sa reincarci telefonul cu bateria descarcata. Cu totii suntem deci de acord ca o baterie externa este indispensabila insa inainte de a ne lansa in achizitionarea uneia trebuie sa tinem cont de cateva criterii. Iata-le.

Capacitate. Reprezinta un parametru cheie de luat in considerare in achizitionarea unei baterii externe. Fiecare model disponibil pe piata ofera o capacitate reala, indicata in momentul cumpararii. Este vorba despre energie, exprimata in mAh. Aceasta ne poate spune de cate ori poate bateria externa sa incarce un periferic sau numarul de aparate pe care le poate incarca simultan. Iti recomandam sa optezi pentru o baterie externa a carei capacitate este superioara – dubla in mod ideal – bateriei telefonului sau aparatului de reincarcat.

Compatibilitate. La achizitionarea bateriei externe trebuie sa te asiguri de faptul ca aceasta este compatibila cu perifericul pe care vrei sa il incarci. Chiar daca toate bateriile externe sunt compatibile cu aparatele Android, nu este si cazul pentru telefoanele si tabletele Apple.

Numarul de porturi. Bateria externa este echipata cu un port microUSB care permite incarcarea unui telefon. Aceasta poate propune una sau mai multe iesiri la care trebuie sa conectezi cablul sau telefonul pe care vrei sa il reincarci.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *