Britax produce cele mai ieftine scaune auto pentru copii

Recomanda informatia!

Scaunele auto pentru copii sunt obligatorii prin lege. Plus ca, chiar daca nu ar fi obligatorii prin lege, aceste scaune auto pentru copii sunt oricum foarte importante pentru ca asigura protectia copilasilor in timpul calatoriei cu automobilul. Pe piata exista foarte multe scaune auto pentru copii, de la diversi producatori, asa ca e foarte important sa faci o achizitie cat mai inspirata. In acest sens trebuie specificat faptul ca scaunele auto Britax sunt foarte ieftine si ofera un raport calitate/pret foarte avantajos.

Sfaturi pentru alegerea unui scaun auto pentru copii

scaune auto pentru copiiCel mai sigur loc din mașină pentru a instala scaunul auto, în special pentru copiii până în 3 ani, este locul din mijlocul banchetei din spate. În acest caz, riscul de rănire în cazul accidentelor scade la aproape jumătate, față de cazul în care scaunul auto este instalat într-una din marginile banchetei din spate. Astea sunt informațiile oferite de specialiști, în urma testelor.

În practică cel mai folosit loc pentru scaunul de mașină este cel din dreapta banchetei din spate (41%), urmat de locul din spatele șoferului (31%) și apoi locul din mijloc (28%).

Copiii trebuie să stea în scaunele auto sau să folosească înălțătoare speciale până când au o înălțime de 1.20m și aproximativ 36 de kg, deci asta înseamnă că trebuie să aibă cel puțin 8 ani, în medie. Numai eu știu câte mașini cu copii de 4-5 ani ce stăteau în spate, fără scaun, sau mai rău, pe scaunul din dreapta șoferului am văzut în trafic.

Cum se monteaza corect un scaun auto pentru copii

Scaunele auto pentru bebeluși sau scoicile, cum li se mai spune, se folosesc numai cu spatele la direcția de mers. Dacă vă uitați la știrile de la ora 5 sigur veți vedea vreun accident cu bebeluși care au zburat prin parbriz pentru că părintele a pus scoica cu fața spre direcția de mers.

Scaunele de mașină pentru copii nu se amplasează în dreptul locului din mașină cu airbag activ. Nu ați vrea să explodeze airbagul în fața copilului, mai pe românește.

În nici un caz scaunele pentru copii nu se amplasează în față, pe locul din dreapta șoferului. Nici scoica. Am mai văzut și oameni care făceau asta, nu e de râs.

Nici copiii sub 12 ani nu au voie să stea pe locul din dreapta șoferului. Știu că unii părinți cedează insistențelor copiilor, dar e mai bine să plângă ei decât să plângeți voi… la spital.

XX

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *