Stiluri de amenajare interioara
Stiluri de amenajare
Vintage modern
Tendinta universala de a redescoperi obiecte vechi, autentice, care au o istorie, a dus la reinterpretarea stilului vintage intr-o maniera contemporana. Imprimeurile botanice sau geometrice in culori pastelate pot imbraca atat peretii, cat si mobilierul, iar obiectele din lemn antichizat sunt combinate cu piese moderne si sofisticate, pentru obtinerea unui aer boem, plin de prospetime. Acest stil reinventeaza obiectele create si finisate manual, de la piese de mobilier pana la accesoriile cromate sau mozaicul din lemn, slefuit bucata cu bucata.
Ergonomie futurista
Perspectivele creative ce propun noi forme de habitat sunt canalizate spre componentele tehnologice, cautand sa exploreze noi spatii pentru viitor si sa raspunda transformarilor individuale si sociale, in raport cu evolutia globala. Designul capata valente stiintifice, iar obiectele si materialele dedicate spatiului personal sunt structurate in functie de performanta si ergonomie. Libertatea de miscare este angrenajul care modeleaza spatiile public si privat, chiar daca eliminarea accesoriilor si a obiectelor strict decorative are uneori ca efect crearea unor ambiente aproape clinice.
Sanctuary home
Crearea unui spatiu ce ofera echilibru seren si confort este o replica la tumultul economic si geo-politic. Adoptarea unui lux ce se caracterizeaza prin simplitate, inspirat de elemente, texturi, culori si forme din natura, transforma spatiul privat intr-o oaza a relaxarii, un sanctuar in care individul se simte protejat. Mediul ambiental gasit pe hornbach berceni catalog poarta amprenta oceanului, a padurii sau a desertului iar lumina, apa si materialele naturale devin referinte fundamentale in design, contribuind la crearea unor spatii introspective.
Lux eclectic
Diversitatea permisiva este cheia acestui trend. Simboluri, culori si stiluri culturale sunt combinate astfel incat sa rezulte o fuziune eclectica si un spatiu unic, entuziast si plin de fantezie, fara bariere sau trasee precise in design. Luxul este singurul element constant al acestui mix de perioade si stiluri decorative, in care se pot regasi atat interioarele pariziene, cat si cele safari chic, ambientele cu design scandinav sau cele multi-culturale, inspirate de India, Maroc, Egipt, China sau Japonia.