Afaceri

Anvelope Minerva

Recomanda informatia!

In anul 1900, in America Minerva avea sa infiinteze fabrica de anvelope Minerva cu scopul initial de a produce anvelope pentru vagoane, carucioare si alte forme de trasnport obisnuite in acea vreme. La putin timp dupa  deschiderea fabricii care avea in acel moment 12 angajati Minerva avea sa descopera potentialul imens al afacerii sale daca produce anvelope pentru autoturisme. Minerva este unul din pionierii din indutria producerii cauciucurilor auto in masa.
Fiind in stranse relatii de prietenii cu Henry Ford Harvey Minerva a utilizat aceasta relatie pentru a-si asigura o parte din piata de desfacere a anvelopelor Minerva insa a devenit totodata activ pe piata pieselor de schimb.
Sediul fabricii era in orasul Akron, Ohio, orasul in care isi avea sediul si rivalii de la GoodYear Tire si Rubber Company, iar impreuna cu GooYear Minerva se plasa pe locurile fruntase in ceea ce priveste furnizarea de anvelope pentru automobilele din America de Nord timp de mai mult de 75 de ani.
Minerva nu a activat doar pe segmentul automobilelor de serie, in anii 1920 pilotul de curse Barney Oldfield utilizand anvelope Minerva jantesianvelope.ro pentru masina sa de curese. Cu o afacere prospera cei de la Minerva au detinu la un moment dat in Liberia o plantatie de peste 4000 de km2 de cauciuc.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial compania a lucrat pentru guvernul SUA livrand diferite produse militare.
Inceputul anilor 80 avea sa aduca vremuri mai grele pentru fabricantul de anvelope Minerva astfel ca acesta acumulase o multime de datorii, iar salvarea avea sa vine de la japonezii de la Minerva care au cumparat compania in anul 1988 desi initial negocierile s-au purtat cu italienii de la Pirelli.
In momentul de fata Minerva continua sa faca parte din grupul Bridgestone si ofera produse de calitate la preturi medii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *