Afaceri

Utilitatea si utilizarea pardoselilor epoxidice

Recomanda informatia!

Orice spatiu cu trafic intens are nevoie de o pardoseala rezistenta, usor de intretinut si care sa ofere atat un aspect curat, dar sa si respecte normele sanitare impuse de catre destinatia spatiului. Tehnologia actuala pune la dispozitia beneficiarului solutiii profesionale pentru pardoseli, care indeplinesc atat normele sanitare cat si cerintele practice impuse de catre specificul spatiului in care sunt aplicate.

O solutie viabila pentru orice tip de spatiu, fie ca este vorba de laborator medical, spital, laborator chimic, sau show-room auto, depozit industrial sau hala de productie, o reprezinta pardoselile epoxidice. Acestea se adapteaza perfect utilitatii spatiului dar si conditiilor igienico-sanitare pe care destinatia acestuia le impune. Pardoselile epoxidice sunt disponibile, prin Romtehnochim intr-o gama larga care vine sa intampine nevoile care apar intr-un spatiu industrial, sau de alta destinatie, cu trafic intens. Gama „Emex”cuprinde varietati de pardoseli epoxidice, cum ar fi: autonivelanta, antiderapanta, decorativa cu quartz colorat sau cea cu plachete colorate (acestea din urma denumite generic „covoare epoxidice”).

Aplicarea acestor pardoseli pe suprafetele din beton, mozaic sau orice alta suprafata cimentica se face intr-un interval de timp scurt, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate trebuie respectate instructiunile si recomandrile producatorului. Pregatirea suprafetei de aplicare a pardoselii este o etapa determinanta a calitatii si durabilitatii lucrarii. Astfel, contructorul trebuie sa se asigure ca betonul sau sapele sunt uscate, cu cel putin 28 de zile de la turnare, exceptie de la regula celor 28 de zile facand sapele autonivelante cu uscare rapida. In cazul in care sapele sau betonul sunt mai vechi, trebuie verificat ca acestea sa fie omogene. Este foarte important ca, inainte de aplicare, suprafata sa fie verificata, iar daca se decopera goluri, fisuri, sau orice alte vicii acestea sa fie reparate. In caz contrar, durabilitatea pardoselii va fi afectata. De asemenea, suprafetele pe care urmeaza sa fie aplicata o pardoseala epoxidica trebuie curatate de impuritati, grasimi si praf pentru ca, inainte de aplicare, suprafata sa fie neteda si plana, cu o umiditate maxima de 4%.

Odata ce suprafata ofera conditiile optime pentru aplicare, trebuie pregatit produsul propriu-zis. Acesta se conditioneaza la temperatura de aplicare cu 24 de ore inainte de proces. Temperatura recomandata de aplicare este de 15 – 30°C in conditii de umiditate a mediului de maxim 65%. Daca temperatura este mai scazuta se vor folosi materiale speciale recomandate de producator. Inainte de aplicare, produsul se omogenizeaza si se aplica in prealabil amorse sau grunduri specifice.

Aplicarea se face cu tragatoare speciale urmata de dezaerare cu role cu ace.

Pardoselile epoxidice rezista la expuneri indelungate la apa si fara a-si modifica forma si proprietetile. 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *