Afaceri

Cat costa si ce trebuie facut pentru inchiderea unui SRL?

Recomanda informatia!

Inchiderea unei firme poate sa fie o sursa foarte mare de stres pentru administratorii acesteia. Procesul de radiere firma  este unul complex si implica o serie de actiuni luate de asociati. In princiiu, toate aceste actiuni se pot rezuma la doua etape:

  • Inregistrarea unei cereri pentru dizolvarea voluntara a firmei;
  • Inregistrarea cererii de radiere din registrul comertului.

Conform informatiilor de pe ONRC, ambele inregistrari implica pregatirea unor acte si drumuri la institutiile statului. Vom incerca sa rezumam cele mai importante acte de care ai nevoie pentru a inchide un SRL.

Etapa 1 – Dizolvarea

Pentru dizolvare ai nevoie de o cerere de inregistrare a dizolvarii, in original, de hotararea AGA privind dizolvarea si lichidarea si de dovezi privind stingerea pasivului sau regularizarea lui. Mai exact, in momentul in care este dizolvata, firma nu trebuie sa aiba datorii.

Dizolvarea se poate face si prin imputernicirea unei alte persoane. Daca este cazul, este nevoie de avize in acest sens.

De asemenea, este nevoie de dovezi privind plata integrala a tarifului de dizolvare.

Etapa II -Cererea de radiere

Radierea firmei implica si ea o serie de pasi si de acte. Este nevoie de o cerere de radiere in original, de o hotarare privind repartizarea activelor intre asociati, asata dupa ce s-au platit toti creditorii, de o dovada privind publicarea hotararii de dizolvare in Monitorul Oficial si de certificatul de inregistrare si certificatul constatator al firmei, in original.

Din fericire, procesul de inchidere al firmei poate sa fie dus la bun sfarsit si cu ajutorul unei firme specializate in asa ceva. Motivele pentru a apela la o firma specializata in loc de a merge de unul singur pe la institutiile statului sunt destul de numeroase:

  • Castigi foarte mult timp. De regula, daca faci totul de unul singur poti pierde cateva zile;;
  • Elimini doze mari de stres.
  • Ai garantia ca totul este facut ca la carte.

Inainte de a te apuca de tot procesul asigura-te ca firma nu are datorii si ca este totul in regula, petru a merge totul cat mai simplu.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *