Sanatate-Medicina

Ce trebuie sa faci dupa o interventie de marire a sanilor?

Recomanda informatia!

Multe femei, cat s-ar stradui, nu reusesc sa ajunga la o forma dorita a corpului, iar pentru a le ajuta, medicina a adus chirurgia estetica. Cu ajutorul acesteia, femeile pot avea corpul dorit intr-un timp mult mai scurt si mult mai usor.

Marirea sanilor, numita si mamoplastie sau augmentare mamara are scopul de a creste marimea sanilor mici sau nedezvoltati. De asemenea, operatia poate reface si creste volumul sanilor, mai ales in cazul femeilor ce ii au lasati dupa o nastere, sau din cauza altor factori.

Aceasta operatie se realizeaza printr-un implant mamar, in majoritatea cazurilor din silicon, pentru a se obtine o forma frumoasa, in armonie cu proportiile corpului. Marimea va fi aleasa impreuna cu medicul chirurg si se va realiza o simulare a marimii pentru a se stabili daca rezultatul final va fi unul estetic

Implantul mamar poate avea 2 forme. In cazul in care doriti sa iesiti in evidenta cu pieptul dumneavoastra si sa va mandriti cu o pereche de sani mari, implanturile mamare rotunde sunt mai potrivite, insa, daca aveti sanii mici sau nedezvoltati, forma anatomica este cea potrivita, fiind mult mai naturala.

Pentru ca aceasta interventie chirurgicala sa se realizeze, trebuie urmati anumiti pasi si anume:

 • Un consult cu medicul chirurg pentru a se stabili impreuna toate detaliile procedurii
 • Realizarea unor analize de sange, deoarece este o operatie chirurgicala
 • Efectuarea unei ecografii mamare
 • Un consult pentru a se stabili daca se poate realiza anestezia
 • Interventia chirurgicala
 • Minim una sau doua consultatii postoperator

Operatia se efectueaza sub anestezie generala si dureaza in jur de o ora si jumatate. Se vor utiliza fire absorbabile si nu se vor folosi drenuri. Implanturile sunt plasate in fata sau in spatele muschiului pectoral. Dupa realizarea operatiei veti purta o bustiera ce va exercita o compresiune asupra sanilor.

Aceasta interventie chirurgicala este usoara, asadar, dupa ce va veti trezi din anestezie veti putea discuta cu membrii familiei, iar la o ora dupa aceasta puteti sa va ridicati pe propriile picioare sa va plimbati. Deoarece este o operatie, veti ramane inca o zi internata pentru supraveghere. Urmatoarea zi puteti sa reveniti acasa, dar sa nu realizati anumite activitati. Dupa o saptamana se va realiza un prim control. Se vor realiza controale periodice, mai exact la 2 saptamani post operator, o luna, 3, 6 luni si la un an, cand sanul va fi stabilizat si rezultatul va fi permanent.

Dupa operatia de marirea sanilor va trebui sa respectati strict 5 reguli:

 • Sa nu ridicati cotul deasupra nivelului umarului si nimic mai greu de 3 kg, timp de 45 de zile
 • Timp de 45 de zile sa evitati lovirea sanului
 • Purtati bustiera zi si noapte timp de 45 de zile
 • Incercati sa dormiti numai pe spate timp de 30 de zile
 • Timp de 45 de zile nu depuneti efort fizic, nu mergeti la sala, saloane de bronzare sau sauna.

In cazul in care nu te simti multumita cu trupul tau sau te simti complexata de marimea sanilor, o interventie chirurgicala de augmentare mamara este potrivita pentru tine. Consulta un medic chirurg plastician pentru a stabili ce marime si ce forma de implant cu silicon ti se potriveste si pregateste-te pentru o noua infatisare, care sa te ajute sa te simti mult mai increzatoare si atragatoare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *