Diverse

Efectele secundare ale dietei One Meal A Day (OMAD)

Recomanda informatia!

O masa pe zi este un plan extrem de dieta, in care unei persoane i se permite sa manance doar o masa pe zi, de obicei cina. Nu este permis sa consume alta mancare in timpul zilei. In acest fel o persoana consuma doar 1000 de calorii pe zi si pierde in greutate destul de repede, in comparatie cu alte planuri de diete traditionale. Desi aceasta dieta poate ajuta oamenii sa slabeasca foarte repede, riscurile asociate cu aceasta depasesc beneficiile.

Iata cateva efecte secundare acestei diete:
Obezitate pe termen lung
Perderea rapida a greutatii nu este nicipdatq considerata buna pentru sanatate. Aceasta creste riscul de a pune inapoi kilogramele pierdute. S-ar putea sa puteti pierde multe kilograme in timp ce urmati dieta OMAD, dar imediat ce reveniti la rutina normala, veti recapata toata greutatea pierduta.

Presiune digestiva
Mancarea unei mese mari o data pe zi, va pune presiuni inutile asupra stomacului si sistemului digestiv. Corpul tau va trebui sa munceasca mai greu, ceea ce va creste presiunea asupra sistemului digestiv. Din aceasta cauza, chiar si inima ta va trebui sa munceasca mai mult, pentru a trimite supliment de sange spre intestin, ceea ce ar putea creste nivelul tensiunii arteriale.

Slabiciuni
Luarea mesei doar o data pe zi, te va face sa te simti slab si instabil. Datorita scaderii bruste a aportului alimentar, corpul tau va produce mai putina energie, si in cele din urma te vei simti obosit.

Irascibilitate
Cand iti este foame te simti si tu iritat, irascibil. Schimbari de dispozitie, lipsa de concentrare, iritabilitatea sunt cateva reactii adverse frecvente ale urmaririi dietei de o masa pe zi.

Metabolism mai lent
Daca mananci intr-o zi mai putine calorii, corpul tau trece intr-un mod de conservare, care iti incetineste metabolismul. Acest lucru poate fi daunator pe termen lung.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *