Alimentatia copilului de 3-6 ani

Recomanda informatia!

Daca pana la varsta de trei ani ati avut de furca la capitolul alimentatie cu bebelusul dumneavoastra, dupa ce a implinit 3 anisori puteti fi foarte fericiti pentru ca de acum are voie sa manance cam 90% din mancarea pe care o mancati si dumneavoastra. Ce nu e indicat sa dati unor copii de varsta intre 3 si 6 ani sunt mancarurile iute, ardeiate, piperate, conservele si bineinteles trebuie pe  cat posibil evitata mancarea de tip junk-food, fast-food si toate mancarurile nesanatoase gasite pe la colt de strada sau chiar in magazine. De aceea sfatul fiecarui medic este sa va uitati pe ambalaj la rubrica ingregiente inainte sa cumparati ceva pentru copii.

Vorbind despre apetitul unui copil cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, el este foarte variabil si variaza de la un copil la altul. Unii dintre ei mananca foarte mult, chiar si de 5 ori pe zi. Pe deoparte unii mananca doar de 3 ori, renuntand astfel la cele doua gustarele. Trebuie sa aveti grija cu el, daca e singur la parinti riscurile sunt mai mari. Daca i se fac toate poftele sau daca e fortat sa manance, el mai tarziu poate sa refuze mancarea si astfel devine un chin pentru dumneavoastra sa ii asigurati alimentatia, deci trebuie sa fiti foarte grijulii cand ii dati sa manance.

Pentru a nu avea problme cu alimentatia cand copilul dumneavoastra creste trebuie sa ii variati mesele acestuia. Puteti sa ii dati diverse legume, fructe, carnuri, lapte, oua, branzeturi si multe altele. Daca nu sunteti sigura pe dumneavoastra si pe informatiile pe care le detineti puteti apela fara griji la un medic sau un nutritionist pentru a va spune ce mancaruri sa dati copilului pentru a scapa de orice risc cand vine vorba de mofturi sau apetit.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *