Sanatate-Medicina

Sfaturi in achizitionarea unui scaun cu rotile

Recomanda informatia!

Atunci cand trebuie sa cumparati un scaun cu rotile, trebuie sa va documentati temeinic inainte si sa tineti cont de cateva sfaturi, pentru a fi siguri ca veti face o alegere inspirata.

In primul rand, trebuie sa tii cont de cateva caracteristici esentiale, precum:

-sezut (latime scaun) se pot gasi mai multe modele:40-50cm; –lungimeascaunului: 94-117cm (pedale incluse); -Inaltimea scaunului: 89-117cm ( sapatar inclus); -latimea totala a scaunului: 50-63 cm (atentie la intrarea pe usa); -varianta constructiva sau de materialele utilizate greutateafotoliului rulant este in general intre 12-19 kg; -de greutatea maxima a utilizatorului; -de tipul fotoliului rulant greutate maxima 100 – 125 kg; -sezutul si spatarulsa fie din materiale moi; –geanta pentru transport este foarte importanta si uneori indispensabila; -atentie mare la greutatea maxima sustinuta 100 kg sau plus, in functie de greutatea dorita; -jantele rotilor de preferat sa fie din aluminiu dar rotile sa fie confectionate din cauciuc plin; –manerele sa fie fixe si pe doua nivele; -obligatoriu pedalade sprijin sa fie detasabila cu miscare de rotatie anteroposterioara; -pentru transportul in siguranta sa fie inclusa si centura auto in dotare;

Pe internet vei gasi diverse magazine online de unde vei putea cumpara carucioare. Sfatul nostru este sa nu cauti doar cel mai mic pret, ci sa te si documentezi putin inainte despre credibilitatea magazinului respectiv. Un magazin online de incredere este Catena Pas cu Pas, un magazin unde poti gasi o larga varietate de scaune cu rotile.

In cazul persoanelor care se deplaseaza singure, prin forta proprie a bratelor este recomandat un fotoliu cu rotile cu structura (schelet) din aluminiu, avand o greutate redusa poate fi deplasat pe distante mai lungi fara ca utilizatorul sa oboseasca. Scaunul cu rotile (fotoliu rulant) –  este unul din echipamentele ortopedice frecvent utilizate pentru imbunatatirea mobilitatii, permitand persoanelor cu handicap locomotor sa participe la activitati zilnice, sa acceada la o viata sociala normala. Fotoliul rulant se poate utiliza in interiorul sau exteriorul locuintei, se poate deplasa actionat de utilizator sau ajutat de un insotitor, pe teren plat sau usor accidentat, pe  pante moderate, pe vreme uscata sau umeda, la temperaturi scazute sau ridicate.

Sursa: aici

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *