Sanatate-Medicina

Uleiurile esentiale ofera numeroase beneficii pentru piele

Recomanda informatia!

Uleiurile esentiale, extrase din plante au nenumarate intrebuintari. Ele se folosesc in cosmetica, la masaj, in aromaterapie, intern in tratatarea diferitelor afectiuni, la baie. Una dintre calitatile cela mai apreciate ale uleiurilor esentiale este aceea ca sunt folosite in tratarea diverselor afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, ten gras sau slab, pori dilatati, piele fragila, descuamari, probleme ale scalpului si radacinii firului de par si multe altele.

Ulei esenţial de morcov (Daucus carota)

Se foloseşte, în principal, pentru ten şi este apreciat îndeosebi pentru proprietăţile sale anti-rid şi regeneratoare. Parfumul lui este foarte puternic şi poate fi greu de tolerat de către persoanele mai sensibile, însă dacă îl amesteci cu alte ingrediente, îşi îndulceşte aroma.

Ulei esenţial de muşeţel (Chamaemelum nobile)

Acesta este recunoscut pentru efectele sale calmante şi antiseptice. Este ideal pentru pielea iritată, dar şi pentru cea uscată şi sensibilă. Parfumul său este dulce şi agreabil.

Ulei esenţial de benzoină (Styrax benzoin)

Acest ulei este recomandat mai ales persoanelor tinere, care au probleme cu tenul gras sau acneic. Calităţile sale calmante, cicatrizante şi hidratante o recomandă însă, la fel de bine, şi pentru cele care au pielea uscată.

Ulei esenţial de lavandă fină (Lavandula angustifolia)

Este o adevărată sursă de frumuseţe pentru ten, dar şi pentru păr şi pentru corp! Acest ulei esenţial ajută la echilibrarea tenului mixt, regenerează şi revigorează pielea, dacă îl aplici pe tot corpul, după duş şi, în plus, contribuie la stimularea creşterii părului!

Ulei esenţial de trandafir (Rosa centifolia)

Este multi-funcţional şi se potriveşte tuturor tipurilor de piele. Are proprietăţi regeneratoare, anti-rid, tonifiante şi poate fi folosită cu succes şi pentru ten, şi pentru corp, cu ocazia unui masaj relaxant.

Ulei esenţial de grapefruit (Citrus grandis)

Se potriveşte de minune tenului, corpului, dar şi părului! Are calităţi decongestionante şi purificatoare pentru ten, iar aplicată pe păr, opreşte căderea acestuia! Cea mai apreciată proprietate a acestui ulei este, însă, că ajută mult în lupta împotriva celulitei.

Ulei esenţial de Niaouli (Melaleuca quinquenervia)

Este excelent pentru tenul cu acnee sau cu pete roşii. Dacă ţi-a apărut un coş şi vrei să scapi repede de el, e suficient să aplici pe el o singură picătură din acest ulei esenţial.

Ulei esenţial de Lemongrass (Cymbopogon citratus)

Dacă amesteci două-trei picături de ulei cu şamponul atunci când te speli pe păr, vei constata cu încântare că părul tău va fi strălucitor şi mult mai rezistent. Uleiul de Lemongrass este şi un bun dezinfectant pentru piele. Atenţie însă, deoarece este foarte concentrat şi puternic, trebuie utliziat în cantităţi mici sau diluat, altfel poate provoca iritaţii ale pielii.

Ulei esenţial de lămâie (Citrus limon)

Tonifiant, antiseptic, purificator, poate fi folosit pentru pielea acneică, sau cu porii dilataţi, dar şi pentru a îngriji unghiile fragile sau pentru a trata părul cu tendinţe spre îngrăşare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *