Sanatate-Medicina

Care e principiul de functionare al nebulizatoarelor

Recomanda informatia!

Daca nu aveti probleme respiratorii datorate afectiunilor cum ar fi astmul sau fibroza chistica, termenul de “nebulizator cu ultrasunete” poate sa sune a vreo metoda exotica de tortura folosita de o rasa extraterestra foarte agresiva iesita dintr-un film SF. De fapt, nebulizatoarele cu ultrasunete sunt o binecuvantare cand e vorba de administrarea de medicamente pentru diferite afectiuni respiratorii. Dar ce anume fac si cum functioneaza de fapt?

Ce este un nebulizator

Nebulizatoarele, in general, furnizeaza medicamentele sub forma de aerosoli, si sunt adesea folosite de persoanele care nu pot folosi, corect, inhalatoarele. De obicei copii foarte mici au aceste probleme. Si adultii sunt supusi cateodata acestor probleme din cauza unor lipsei de coordonare a mainilor sau lipsa fortei in maini datorita unor conditii medicale sau a varstei avansate. Din moment ce tehnica de folosire nu este cea corecta tratamentul primit poate fi insuficient; in aceste conditii nebulizatorul este cel mai bun aparat medical pentru administrarea medicamentelor prin inhalatie. Nebulizatoare sau aparate cu aersoli de calitate la preturi mici se gasesc pe catenapascupas.ro si pot fi comandate online, foarte simplu.

Diferenta dintre un nebulizator traditional si unul cu ultrasunete este metoda prin care medicamentul este transformat in vapori usor de inhalat.

Cum functioneaza aparatele cu aerosoli

Nebulizatoarele standard folosesc un compresor de aer, sub forma de piston, care impinge aerul in rezervorul medicamentului, iar aceasta presiune de aer  pulverizeaza aerosolii de medicament, pe care pacientul ii inhaleaza prin masca nebulizatorului, care acopera nasul si gura.

Nebulizatoarele cu ultrasunete folosesc in schimb vibratii la frecvente inalte pentru a transforma medicamentele din lichid in aerosoli. In cazul multor aparate, cel care le foloseste, trebuie sa adauge apa in aparat, care tranfera vibratiile de la traductor la recipientul medicamentului. Sunt multe modele care nu necesita o sursa de apa pentru transferul vibratiilor. Aceste dispositive sunt mult mai practice decat cele pe baza de apa, din moment ce persoanele care au nevoie ca aceste aparate sa fie portabile nu vor fi nevoite sa caute o sursa de apa pentru a putea folosi aparatul.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *