Sanatate-Medicina

Remedii naturiste eficiente in tratamentul psoriazisului

Recomanda informatia!

Psoriazisul este o afectiune cutanata iritanta si cronica, caracterizata prin roseata, iritatie si,  adesea, de patch-uri groase, mancarimi, fulgi de culoare argintie, uneori durerosi. Boala se manifesta mai ales la nivelul genunchilor, coate, palme si scalp, dar poate aparea si pe alte parti ale corpului.

Psoriazisul este considerat o boala autoimuna, deoarece sistemul imunitar ataca in mod eronat celulele sanatoase din organism, schimband astfel ciclul de viata al celulelor pielii. In mod normal, celulele pielii se maturizeaza si mor aproximativ o data pe luna. Dar, in cazul psoriazisului, ele tind sa se maturizeze si sa moara in mai putin de o saptamana, provocand astfel acumularea de celule moarte de piele.

Afectiunea este adesea declansata de factori precum: stresul emotional, pielea uscata, arsurile solare, fumatul, consumul de alcool, infectiile virale sau bacteriene si anumite medicamente, cum ar fi beta-blocantele si ibuprofenul.

Pentru aceasta boala nu exista un tratament care sa o elimine, fiind dificil si frustrant de tratat, insa se pot utiliza unele remedii naturale si eficiente pentru a controla simptomele si pentru a preveni infectia.

Tratament psoriazis – produse naturiste

  1. Faina de ovaz

Pentru hidratarea straturilor cutanate si reducerea pruritului si a inflamatiei se poate pregati o cada de baiecu faina de ovaz. O astfel de baie inmoaie si calmeaza pielea, precum si nervii. Faina de ovaz este considerata buna si pentru alte probleme ale pielii,  precum pielea uscata si eczema.

  1. Otetul de mere

Otetul de mere ajuta la restabilirea echilibrului natural al pH-ului pielii si ajuta la prevenirea infectiilor. In plus, reduce mancarimea si iritarea pielii. Se amesteca o lingurita de otet organic de mere, intr-un pahar de apa si se consuma de doua ori pe zi.

  1. Gheata

Un pachet cu gheata va ajuta la calmarea pruritului si a iritatiilor cauzate de psoriazis. In plus, prin amortirea terminatiilor nervoase, va usura durerea acuta cauzata de artrita psoriazica. Cu toate acestea, pentru durerea cronica, utilizati caldura umeda ca o compresa calda. Nu utilizati comprese calde daca articulatiile sunt umflate.

  1. Usturoi

Usturoiul este un alt remediu util pentru psoriazis datorita proprietatilor antioxidante si antiinflamatoare. Inhiba activitatea unei enzime numite lipoxigenaza care provoaca inflamatia asociata psoriazisului. In plus, fiind un agent antimicrobian, ajuta la prevenirea infectiilor. Consumul de usturoi poate preveni, de asemenea, focarele de psoriazis datorita compusilor activi si proprietatilor de purificare a sangelui. Se amesteca cantitati egale de ulei de usturoi si gel de aloe vera. Pasta obtinuta se va aplica pe zona afectata si se lasa 15 minute, ulterior spalandu-se zona.  Remediul se poate repeta zilnic, pana cand apar imbunatatiri.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *