Diverse

Ce trebuie sa faci la o inmormantare

Recomanda informatia!

Cu siguranta nu toti stiu ce  facut cand iti moare cineva, asadar iara care sunt procedurile pas cu pas in caz de deces al unei persoane apropiate.

Daca nu iti doresti ca tu sa te ocupi de cele necesare, atunci trebuie sa c o firma ntractezi o firma de pompe funebre.

Ei se vor ocupa de spalarea decedatului, imbalsamarea si toate celalalte aspecte pe care sigur nu vrei sa le faci tu. Exista foarte multe fime de ofera servicii funerare Bucuresti, ceea ce  trebuie sa faci este sa dai o cautare pe google dupa pompe funebre Ilfov si vei avea de unde alege.

Ei dezbraca decedatul, il spala, il imbraca, il imbalsameaza si se ocupa de absolut toate actele necesare pentru inmormantare. Firma de pompe funebre, care dispune de o experienta in domeniu, cu siguranta va face rost de toate actele mult mai repdee decat ai face-o tu. Aceeasi firma iti asigura si serviciile unui medic constatator si a unui imbalsamator.

Ei sunt cei care iti pun la dispozitie o gama vasta de sicrie dintre care tu va trebui sa il alegi pe cel care il consideri potrivit.

Inainte de mersul la cimitir, preotul va tine o slujba rapida acasa, dupa care se merge cu mortul la biserica, se trag de 3 ori clopotele, iar preotul va tine inca o slujba, care va dura circa 20 minute. Dupa aceasta slujba se merge la cimitir, unde parintele va tine slujba de inmormantare, va  varsa vin cu ulei peste cosciug si va arunca pamant peste mort.

Ca dupa orice inmormantare, se merge la pomana. Desi nu ti se poate parea ca vei cheltui mult, organizarea unei pomeni te poate duce la costuri destul de mari. In functie de cati oameni vin vor fi necesare cani, linguri, diverse feluri de mancare, dulciuri, batiste, prosoape, precum si lucrurile ce se dau de pomana diferitor personaje. In plus, mai sunt tot felul de cheltuieli pe care nu le mai socotesti, pentru ca ti se par mici, dar la final, daca le pui pe hartie, vei realize cat de multi bani ai cheltuit.

Din acest punct de vedere, in multe cazuri alegerea de a opta pentru o firma funerara poate fi cea mai buna in astfel de cazuri.

Exista si o serie de superstitii legate de inmormantare, superstitii stravechi de care si in prezent in unele parti ale tarii se tine cont.

  • cat timp sicriul este in casa, trebuie acoperite oglinzile pentru ca sufletul celui drag sa nu intre in ele si sa ramana captiv;
  • nu este permis sa privesti in oglinda atat timp cat sicriul este in casa deoarece vei fi urmatorul care va muri;
  • in casa nu trebuie sa existe lacate incuiate deoarece sufletul decedatului va ramane incuiat si nu va putea sa ajunga la portile Raiului. De aceea, pentru a facilita drumul spre Rai, ferestrele casei se deschid imediat ce o persoana moare;
  • pentru a nu suferi un deces in familie, nu trebuie sa iesi niciodata din biserica inaintea sicriului;
  • femeile decedate nu trebuie imbracate in culoarea neagra pentru a nu bantui casa;
  • daca mortul este scos din casa cu capul inainte, familia va avea ghinion;
  • daca in ziua inmormantarii unei personae ploua, inseamna ca decedatului ii pare rau ca s-a stins din viata.

Acestea sunt doar superstitii de care inca se mai tine cont in special de cei batrani. Au existat o serie de multe alte obiceiuri care insa s-au pierdut de-a lungul timpului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *