Turism

Last minute sau early booking, care este cea mai avantajoasa?

Recomanda informatia!

Inainte de a alege urmatoarea destinatie de vacata multi dintre noi se intreaba care varianta este mai avantajoasa, last minute sau early booking? Unii sunt de parere ca last minute este cea mai potrivita varianta pentru o vacanta in timp ce altii sunt convinsi de faptul ca early booking ii ajuta sa economiseasca sume importante de bani. Insa, chiar daca pentru majoritatea, cel mai mic pret este criteriul de baza in cautarea unei destinatii de calatorie, exista numerosi alti factori ce trebuie luati in considerare, nu trebuie neglijati. In realitate, fiecare formula in parte are avantajele si dezavantajele sale.

 

Last minute. Ofertele last minute sunt ideale pentru persoanele cu un buget mai redus, oferte care ne permit sa facem economii si sa profitam din plin de un sejur relaxant. Acesta reprezinta bineinteles avantajul numarul 1. Last minute este ideal si pentru persoanele care s-au decis in ultimul moment ca vor sa plece in vacanta, pentru cei care au nevoie de o pauza, sa isi reincarce bateriile, fara sa se atinga prea mult la bugetul de vacanta si sa profite din plin de destinatii apropiate, de capitale europene…Ofertele last minute sunt ideale pentru cuplurile fara copii care isi permit sa plece de la o zi la alta.

 

Dezavantajele ofertelor last minute sunt urmatoarele:

 

–         trebuie sa platesti intreaga suma inainte, este o decizie ce trebuie luata rapid.

–         De obicei ofertele last minute sunt doar pentru destinatii exotice, indepartate.

–         Nu se pot face modificari in privinta locului de cazare sau a celorlalte servicii incluse in pret.

–         Nu ai posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de oferte.

 

Early Booking. Early Booking reprezinta varianta ideala pentru cei carora le place sa isi pregateasca vacanta din timp, in cele mai mici detalii. Cu 90 de zile inainte, companiile vin cu oferte de nerefuzat, turistii pot beneficia de reduceri de pana la 250 de euro. Early booking iti permite sa iti planifici concediul din timp, sa anunti din timp seful ca iti iei concediu intr-o anumita perioada. Poti alege din timp itinerariile si atractiile vizitate. In plus, trebuie sa platesti dar 30% din suma totala in momentul rezervarii.

 

Early Booking vine si cu o serie de dezavantaje, unora nu le place sa isi rezerve din timp vacanta. In cazul unui eveniment neprevazut, rezervarea se anuleaza destul de greu. Early booking este varianta ideala pentru cupluri sau pentru cei care calatoresc in grup.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *