Diverse

Cum se alege in mod corect un scaun auto pentru copii

Recomanda informatia!

scaun auto pentru copiiAlege scaunul auto potrivit necesitatilor copilului tau, luand in considerare greutatea si inaltimea. Inca de la nastere, cand bebe este adus acasa, trebuie sa folosesti un dispozitiv de retinere a acestuia in autovehicul. Exista tipuri diferite de scaune auto pentru nou-nascuti.

Landoul (grupa 0 – de la nastere pana la 10 kg) este cel mai potrivit in acest caz, deoarece ofera inclinarea optima de 180 grade, avand in vedere ca pana la varsta de 6 luni un bebelus trebuie sa stea perfect intins la orizontala. Atentie insa: simpla asezare a landoului in autovehicul nu ofera protectie si siguranta daca acesta nu este prins in centurile autovehicului, lucru ce se poate realiza foarte usor cu ajutorul unui kit auto (accesoriu special conceput pentru aceste tipuri de dispozitive). Un produs foarte bun este si acest scaun auto Bertoni, un scaun pentru copii ce indeplineste toate normele de siguranta.

Atentie sporita trebuie acordata jucariilor sau obiectelor oferite copilului pentru a-l tine ocupat in timpul deplasarilor cu autovehiculul. Acestea pot deveni foarte periculoase din acelasi rationament pentru care nu este bine sa ii oferi dulciuri sau inghetata pe bat. Niciodata nu aseza langa scaunul copilului bagaje sau alt gen de obiecte care, la randul lor, l-ar putea accidenta, in eventualitatea producerii unui impact lateral sau frontal. Locul lor este in portbagaj, chiar daca sunt produse extrem de utile in timpul calatoriilor. Daca masina a fost parcata in soare pentru o perioada indelungata de timp, verificati daca scaunul auto nu este prea incins pentru a pozitiona copilul in el.

Cateva sfaturi privind scaunele auto pentru copii

La montarea scaunului în maşină, asigură-te că acesta este fixat perfect – atât în ceea ce ce priveşte poziţionarea vizavi de banchetă, cât şi în privinţa deplasării minime pe axa orizontală (în momentul în care îl zgâlţâi, scaunul nu trebuie să mişte mai mult de doi centimetri în stânga sau în dreapta).

Apoi, dacă unghiul spătarului banchetei poate fi ajustat, acesta nu trebuie să aibă o înclinare mai mare de 45 de grade. Orice ar fi, capul copilului trebuie să stea la cel mult şase centimetri de marginea scaunului său.

Utilizează scaunul auto pentru copii în maşină, nu în casă

Scaunul nu trebuie utilizat pe post de leagăn. El nu poate fi fixat cum trebuie pe diversele piese de mobilier, astfel că se poate răsturna sau cădea pe podea. Iar, dacă se întâmplă ca micuţul tău să se afle înăuntru, lucrurile pot căpăta o tentă extrem de gravă.

De asemenea, în maşină, nu utiliza scaunul pentru bebeluşi pe distanţe mari. Acesta limitează mişcarea corpului, importantă pentru dezvoltarea simţurilor motorii şi senzoriale. Există studii care merg şi mai departe, atrăgând atenţia asupra cantităţii prea mici de oxigen care intră în plămânii copilului, teşirii capului în zona inferioară şi chiar apariţiei bolilor gastrointestinale cronice.

Aşează scaunul în poziţia corectă

Ştim că zâmbetul unui copil este cel mai preţios lucru din lume, dar trebuie să rezişti tentaţiei de a aşeza scaunul cu faţa spre direcţia de mers. Până când împlineşte doi ani, cel puţin (vârstă recomandată de Academia Americană de Pediatrie; aceasta poate fi combătută doar de limita maximă de greutate şi înălţime, menţionată de producătorul scaunului).

Ca idee, orientarea scaunului în direcţia opusă sensului de mers are potenţialul de a diminua şansele unui accident mortal cu până la 75%…

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *