Sanatate-Medicina

Ce dieta ar trebui sa urmezi in 2019

Recomanda informatia!

Numeroase sunt persoanele care incep anul cu o rezolutie pozitiva, aceea de a mai slabi cateva kilograme. Dar cum am putea face acest lucru cand inca nu este sezonul salatelor lejere? Alege una din cele mai bune diete din lume.

Dieta mediteraneana. Conform specialistilor, cea mai eficienta metoda pentru a slabi rapid si durabil este dieta mediteraneana. O dieta care consta in adoptarea unei alimentatii echilibrate si hranitoare. Adoptand aceasta dieta vei consuma mai putin carne dar mai mult peste, vei consuma multe legume de sezon, asezonate cu ulei de masline. Chiar daca pierderea in greutate nu este prioritatea acestei diete, asociata cu o activitate fizica, va fi deosebit de benefica pentru greutatea ta.

Dieta DASH. La origine, dieta DASH a fost conceputa pentru persoanele care sufera de de hipertensiune arteriala. Este de altfel acronimul pentru  Dietary Approaches to Stop Hypertension. Dar, deoarece compozitia sa este deosebit de sanatoasa, a fost adoptata in egala masura de numeroase persoane dornice sa slabeasca. In meniu – fructe si legume proaspete sau uscate, cereale integrale, produse lactate, carne rosie in cantitati mici si carne de pasare sau peste.

Dieta flexitariana. Ai tot auzit si tu vorbindu-se de flexitarieni in ultimii ani cu siguranta. Persoanele care nu doresc sa adopte un stil de viata complet vegan sau vegetarian dar vor sa limiteze consumul de produse animale pot adopta acest regim. Flexitarianul consuma foarte putina carne, o data sau de doua ori pe saptamana, rar mai mult – este vorba in general de carne alba, nu de carne rosie – si mult peste. In rest, accentul este pus pe proteinele vegetale, se consuma o cantitate mare de fructe si legume, sub toate formele, precum si multe leguminoase si cereale.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *