Despre beneficiile pe care le prezinta uleiurile vegetale
Zilnic, iei tot felul de suplimente alimentare pentru buna functionare a organismului. Dar stiai ca unele alimente pot fi adevarate medicamente pentru trup? Descopera beneficiile uleiurilor presate la rece. Adaugate in mancare, sunt o comoara pentru sanatate!
Afla din cele ce urmeaza care sunt cele mai bune uleiuri vegetale pentru sanatatea ta si ce beneficii iti pot oferi acestea.
Daca esti dispus sa incerci efectele unui tratament simplu, fara contraindicatii si accesibil, atunci apeleaza cu incredere la puterea uleiurilor presate la rece. Adaugate in salate (atentie, nu le procesa termic deoarece devin toxice) sau luate ca atare, acestea inlatura starile astenice (oboseala cronica, durerile de cap, ameteala, starile de nervozitate), durerile articulare si nu in ultimul rand, previn afectiunile cardiace.
Bine de stiut! Opteaza pentru uleiuri din seminte presate la rece (acest proces nu altereaza substantele benefice), nerafinate, fara conservanti, comercializate in sticlute inchise la culoare!
Uleiul de in
Beneficii pentru uz intern: Uleiul din seminte de in este o sursa bogata de omega 3, un acid gras benefic sistemului cardiovascular: subtiaza sangele, reduce rata aritmiilor provocate de stres, scade colesterolul „rau” si ajuta si la producerea serotoninei, un hormon care diminueaza starile despresive si insomniile. In plus, uleiul de in lupta eficient impotriva tumorilor canceroase, calmeaza durerile articulare, menstruale si migrenele, vindeca afectiunile gastro-duodenale, previne astmul bronsic si stimuleaza concentratia de anticorpi in sange.Uleiul se administreaza o data pe zi, dimineata sau la pranz, cate o lingura dupa masa. Curele se tin de cel putin 2-3 ori pe an, timp de doua luni, cu pauza de 10 zile.
Beneficii pentru uz extern: Aplicat pe rani sau pe zonele descuamate, uleiul de in hraneste si hidrateaza pielea in profunzime, acceleaza procesul de vindecare si reda elasticitatea pielii. Acesta se mai poate aplica pe zonele cu psoriazis.
Uleiul de nuca
Beneficii pentru uz intern: Uleiul de nuca este un remediu excelent pentru detoxifiere si pentru stimularea imunitatii. Ca foarte multe uleiuri presate la rece, cel de nuca este compus dintr-o cantitate considerabila de acizi grasi omega 3 benefici sistemului cardiovascular. Luat ca atare zilnic sau adaugat in salate (atentie, acesta nu trebuie folosit la prajit) echilibreaza colesterolul si glicemia, previne carentele de vitamina C, magneziu, zinc, fier si calciu si contribuie la mentinerea tonusului. Mai mult, fitonutrientii din uleiul de nuca ajuta la revigorarea organismului in perioadele de stres prelungit si in perioadele de convalescenta.
Beneficii pentru uz extern: Arsurile, eczemele si eruptiile se vindeca mai usor daca peste acestea se aplica zilnic un strat subtire de ulei de nuca.
Uleiul din seminte de dovleac
Beneficii pentru uz intern: Infectiile urinare, problemele renale, ale vezicii si afectiunile prostatei (gratie aportului mare de zinc) devin o amintire cu ajutorul curei de ulei din seminte de dovleac. Acesta se gaseste sub forma de capsule sau la sticle si poate fi administrat o data pe zi, cate o lingura, in cure de 2-3 ori pe an, timp de doua-trei luni, cu pauza de 15 zile. Uleiul mai este benefic pentru ficat (il regenereaza) si are proprietati antianemice.
Beneficii pentru uz extern: Gratie zincului, uleiul de dovleac vindeca furunculele si ajuta la o cicatrizare rapida.
Uleiul din germeni de grau
Beneficii pentru uz intern: Cura cu ulei extras din germeni de grau este un adevarat elixir al tineretii. Motivul? Acesta este un vitaminizant puternic pentru organism. Contine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 si B9, D si E in cantitati considerabile. Uleiul este ideal pentru scolari pentru ca sporeste performantele cognitive, memoria si atentia. Copiii intre 7 si 14 ani pot lua o lingura de ulei, iar cei intre 2-6 ani, 1-2 lingurite cu ulei pe zi. De asemenea, uleiul din germeni de grau reda frumusetea pielii, creste acuitatea vizuala si auditiva si mentine dintii si gingiile sanatoase, prevenind paradontoza.