Sex-Relatii-Copii

Constipatia la copii

Recomanda informatia!

Constipatia apare in momentul in care, dintr-un motiv sau altul, copilul nu are scaun o perioada mai lunga de timp. Este una din micile probleme frecvente ale copilariei. Scaunele devin tari si dificil de evacuat. Parintii sunt ingrijorati daca copilul nu are zilnic scaun dar fiecare copil in parte are propriul sau ritm. Inainte de sase luni, media “normala” este de un scaun zilnic si mai apoi de trei scaune pe saptamana. Unii copii au doua scaune pe zi, altii unul la doua zile fara sa fie vorba de constipatie. Copiii alaptati au scaune mai dese, intre 6-8 pe zi in primle saptamani de viata.

Simptomele constipatiei. Constipatia copilului este insotita in general de simptome precum plans in momentul evacuarii, scaun tare, dureri abdominale, balonare sau striatii rosii la nivelul anusului (fisuri anale).

Sfaturi de igiena alimentara. Daca alaptezi copilul si acesta nu se plange atunci cand are scaun, nu se impune niciun tratament. Poate ar trebui sa variezi propria ta alimentatie consumand mai multa apa si mai multe fructe si legume.

Daca copilul bea lapte praf atunci medicul te va sfatui sa il schimbi cu unul special pentru tranzit, o schimbare care ii va fi cu siguranta benefica. Mizeaza pe fibre daca copilul a inceput diversificarea alimentara. Creste portia de fructe si legume.

Daca constipatia nu este remediata prin intermediul alimentatiei in cateva zile atunci medicul este in masura sa iti dea cel mai potrivit tratament. Supozitoarele cu glicerina pot fi destul de traumatizante pentru copii si risca sa obtina efectul invers. Laxativele sunt in general destul de bine tolerate de copii, ajuta tranzitul.

Lasa ideile preconcepute cum ca daca ii dai sa bea mai multa apa nu va fi constipat. Chiar daca este adevarat ca deshidratarea este cel mai adesea insotita de o constipatie s-a demonstrat faptul ca suprahidratarea unui copil poate duce la dezechilibre importante.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *