Turism

Un City Break de vis la Roma

Recomanda informatia!

Roma este un oras plin de turisti si locuri de vazut cunoscute in toata lumea, incepand de la Colosseum, villa dei Quintili, oricine ajunge in capitala italiana cu siguranta ca nu va avea timp de pierdut. Avantajul este ca in aceasta perioada a primaverii, pretul biletelor de avion au scazut considerabil, motiv pentru care poate fi momentul ideal pentru alegerea unui city break Roma, zborurile directe fiind disponibile din mai multe orase din tara, precum Bucuresti, Cluj Napoca sau Iasi.

Colosseum

Nimic nu evoca mai bine puterea imperiului roman decat aceasta constructie antica, care a reprezentat cel mai mare amfiteatru din acea perioada. A fost construit in secolul I i.H. de catre imparatul Vespasian, ca un loc in care oamenii veneau sa se relaxeze, insa acesta nu a trait pana la finalizarea constructiilor pentru a-si vedea dorinta implinita. De asemenea, aceasta cladire este vazuta ca un simbol intre Vespasian si conducatorul precedent, Nero, care s-a sinucis dupa ultimele esecuri militare.

Dealul Palatin

Nici un city break Roma nu este complet daca nu se viziteaza locul despre care se spune ca este cel in care Roma s-a nascut. Una dintre cele sapte coline ale orasului, dealul Palatin este strans legat de istoria sa bogata si gazduieste unele dintre cele mai importante structuri antice. Legenda spune ca gemenii Remus si Romulus au fost adusi aici de catre o lupoaica care i-a crescut si a fost infiintat un sat, care mai apoi avea sa devina Roma. Totodata, acest deal a fost casa celor mai importante figuri din istoria imperiului, iar aici s-a nascut chiar si primul imparat, Augustus, in anul 63 i.H. Asadar, cei care ajung pana aici pot vizita, printre altele, Casa Grifonilor, care se remarca prin arhictectura si frescele sale, insa turistii vor fi rasplatiti si cu vederi impresionante asupra orasului.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *