Turism

Kenya Airways isi reduce programul de zbor

Recomanda informatia!

Compania aeriana Kenya Airways a anuntat ca va reduce numarul de zboruri ieftine din cadrul programului de zbor national, pentru micsorarea costurilor de operare. Titus Naikuni, seful executiv al Kenya Airways, a declarat ca decizia de micsorare a programului de zbor a fost luata de consiliul de directori al operatorului aerian, motivand ca decizia va avea efecte benefice pe termen lung. Potrivit bilantului turistic international, activitatea companiei Kenya Airways in lunile mai si iunie a relevat scaderea fluxului de pasageri si declinul vanzarilor de bilete de avion, iar competitia pe piata aviatica din regiune a crescut simtitor.

Naikuni a mai spus ca exista posibilitatea ca salariile angajatilor sa scada in perioada urmatoare, dupa ce in intervalul 2007-2012 acestea s-au dublat, ajungand sa coste compania aproximativ 13,4 miliarde de dolari pe an. Oficialii companiei au declarat ca decizia de reducere a programului de zbor nu va afecta parteneriatul semnat cu Virgin Atlantic pentru interconectarea curselor internationale. Parteneriatul are ca scop realizarea unui transfer international de zboruri pentru toti oamenii de afaceri din Kenya si oportunitatea de a calatori catre destinatii cat mai diverse. Programul de dezvoltare a numarului de zboruri vizeaza orasele din Africa si Asia, deoarece in ultimii ani, numarul de curse catre acestee regiuni au crescut cu aproximativ 200%.

In plus, parteneriatul cu Virgin Atlantic ofera pasagerilor posibilitatea de a achizitiona bilete de avion cu o reducere de pana la 77%, catre destinatii precum Hawaii, Londra, Paris, Mexic si multe altele.

Kenya Airways este cea mai mare companie aeriana din Kenya, infiintata in anul 1977. Incepand din anul 1995, operatorul african este detinut in procent de 100% de Guvernul kenyan. Compania aeriana opereaza in prezent 34 de zboruri catre 56 de destinatii. In anul 2011, Kenya Airways a inregistrat un venit net de peste 32 de milioane de euro. Membra a Aliantei SkyTeam din luna iunie 2010, compania este si membra a Asociatiei Africane Aeriene din 1977.

Sursă: eZbor.com

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *