Ce trebuie sa știi despre gardul electric?

Recomanda informatia!

In termeni tehnici, un gard electric este un aparat care preia energie electrica dintr-o retea, transforman-o in impulsuri cuprinse intre 5000 si 15000 de volti, transmise in firele de gard.

Scopul principal al gardului este acela de a transmite socuri electrice tuturor celor care il ating, fiind destinat, in primul rand animalelor.

Alegerea unui gard electric trebuie sa se faca in functie de tipul de animal ce trebuie sa fie pazit, dar si in functie de urmatoarele elemente:

Energia la iesire. Este masurata in Jouli si poate sa fie descoperita in specificatiile gardului sub mai multe forme.

Tipul de fir folosit la gard. Conteaza foarte mult ca firul din gard sa fie un bun conductor, deoarece poate sa transporte mult mai usor energia si sa se adapteze la lungimi ceva mai mari. Firul trebuie sa fie mai greu.

Tipul de izolatori. Orice gard electric dispune si de izolatori, care au un rol important. Acestia trebuie sa izoleze firul in raport cu pamantul, in asa fel incat sa nu existe pierderi inutile de energie.

Impamantarea. Acesta este un alt element deosebit de important daca se doreste un gard electric cat mai eficient. O bara de impamantare permite intoarcerea electricitatii inapoi in aparat dupa ce circula prin corpul animalului, oferindu-i acel soc pe care nu il va uita prea curand.

Bobine, bare de linie sau manerul de poarta. Sunt elemente care pot decide calitatea unui gard electric. Barele de linie sunt tarusi care sunt realizati din lemn, plastic sau metal si au rolul de a strange firele. De regula, acesti tarusi sunt pozitionati la 3-4 metri distanta unul de altul, distanta si numarul lor fiind decise de grosimea firului Bobinele de infasurare sunt elementele pe care se infasoara firele in timp ce manerul de poarta este elementul care permite intrarea in imprejmuire fara a trece printr-un soc.

Conectori. DE multe ori, la gardurile mari, este nevoie de conectori. Acestia sunt alesi in functie de tipul de fir, de banda folosita si de cordon. Montarea lor trebuie sa se faca cu mare atentie, deoarece un contact prost dintre doua conductoare duce la scantei.

Alegerea unui gard electric poate sa fie o provocare, insa cu atentie si cu mici sfaturi gasite online, poti descoperi un gard care sa iti protejeze toate animalele.

 

 

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *