Turism

Istanbul – orasul celor 7 coline

Recomanda informatia!

Istanbul este cel mai mare oras din Turcia si are o populatie de 9,450 de locuitori. Orasul este construit pe malul Bosforului, unde Marea Neagra se intalneste cu Marea Marmara, si este singurul oras din lume situat pe doua continente. Istanbul este centrul cultura, financiar, industrial si turistic al tarii. Orasul pastreaza inca si astazi urmele civilizatiilor trecute si prezinta un ameste de elemente dintre oriental si occidental. Este unul dintre singurele orase cu o istorie atat de bogata, cat si unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Va recomandam sa vizitati:

Moscheea albastra este locul ideal sa va incepeti turul pe partea europeana a Istanbulului. In spatele moscheii se afla Marea Marmara. Moscheea albastra a fost construita de Ahmed I in 1616 si este cea mai mare realizare a arhitecturii clasice otomane. Moscheea albastra nu este albastra la exterior, doar in interior unde se gasesc peste 20.000 de bucati de gresie lipite manual care ofera o atmosfera linistita. Moscheea este luminata de 260 de vitralii. Intrarea este gratuita, insa nu puteti intra incaltat.

Restaurantul Khorasani pune la dispozitia clientilor minunata bucatarie anatoliana pe ritmuri turcesti. Trebuie sa incercati humus copt cu pastrama, cicilk (iaurt cu castraverti, usturoi si marar), tulum (branza turceasca), produse de patiserie umplute cu condiment si branza sau painea anatoliana ce va este adusa fierbinte.

Bazilica Cisterna este aproape de Khorasani si este un loc palpitant si straniu, datand din secolul al IV-lea. A fost redescoperita in 1987 cand localnicii au observant ca le intra apa prin pereti. Rezervorul are 10.000 mp in subteran si este sustinut de 336 de coloane de marmura. Va puteti plimba pe estradele construite ascultand muzica in surdina. Lumina este slaba si abia puteti observa crapii din apa. In coltul din sud-vest se gasesc doua capete de Medusa la bazele coloanelor. Intrarea costa 20 TL si este deschis zilnic intre 9:00 si 17:30.

Tarifele biletele avion pe ruta Bucuresti – Istanbul pornesc de la 100 Euro dus – intors. Nu uitati sa va achizitionati si asigurarea de calatorie. In ceea ce priveste cazarea, puteti face rezervari hoteliere pe site-urile de specialitate, tarifele fiind accesibile tuturor buzunarelor.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *