Casa-Gradina

Designul italian: Dolce Vita pentru casa ta

Recomanda informatia!

Nascut in perioada postbelica, decorul italian s-a impus in designul interior, intre inovatie si traditie. De la culori la accesorii, daca vrei sa te apuci de decorarea cu design italian pentru casa ta, exista multe sfaturi de urmat pentru a decora si armoniza livingul, bucataria, baia sau dormitorul tau.

Intelegerea designului italian

Decorarea designului italian se bazeaza in mare masura pe punerea in valoare a obiectelor industriale originale. De la forma si pana la culoarea acestora, totul este regandit astfel incat obiectele de zi cu zi sa fie intr-o coeziune estetica perfecta.

Legatura intima dintre culori si forme

Decorul italian este cunoscut pentru caldura sa prin culori vesele. Galbenul, albastrul si verdele ar trebui sa fie intotdeauna prezente in paleta ta, amintind de stilul mediteranean. Dupa cum poti vedea, aceasta inspiratie colorata in tonuri calde face ecou naturii. In ceea ce priveste accesoriile sau elementele decorative care compun interioarele italiene, acestea sunt direct inspirate de epoca industriala italiana a anilor 1950.

Aceste culori si lumea clasei muncitoare sau industriala au fost prezentate in filmele italiene din anii 1950, in care peisajul rural italian se afla in centrul naratiunii cinematografice.

Astazi, acest amestec este denumit renasterea designului italian.

Un design intre traditie si modernitate

Renasterea designului italian este asociata cu culori calde care amintesc de peisajul rural italian, pentru obiecte realizate de artizani. Aceasta incrucisare intre arta si traditie este insasi semnatura decorului italian.

In anii 1960, renasterea italiana a fost marcata de marca de plastic Menphis. De la sufragerie la baie si dormitor, tot mobilierul de uz casnic este realizat din acest material ieftin, care poate fi usor de modificat in fabrici, ceea ce il face accesibil si celor mai modeste gospodarii.

Astazi, poti regasi acest amestec de modernitate si indrazneala in majoritatea obiectelor realizate pentru casele si viata de zi cu zi a italienilor. Acest lucru este marcat in special de utilizarea unor materiale de lux precum portelanul si marmura in constructia apartamentelor si caselor italiene. Aceste materiale, rezervate unei anumite clase, sunt amestecate cu nerusinare cu un material mai putin nobil, caracteristic secolului nostru XXI: plasticul.

Perdele

Un element cheie al decorului italian care nu trebuie neglijat este reprezentat de perdele. Acestea trebuie sa respecte tonurile calde, cum ar fi galben, albastru sau portocaliu. Este recomandat sa alegeti perdele groase sau perdele cu o textura derivata din materia lor prima. Nu uitati ca in Italia este vorba de soare, asa ca alegeti perdele groase, dar nu si blackout. Daca nu aveti spatiu sau nu va plac perdelele, puteti opta pentru jaluzele venetiene, care sunt foarte la moda si sunt perfecte pentru a se potrivi cu decorul inspirat din designul italian.

Mobilierul

In ceea ce priveste mobilierul, asa cum am mentionat deja, multe dintre ele erau fabricate din plastic in anii 1960. Desi inca mai sunt relevante astazi, preferam mobilierul din lemn realizat direct de mesteri cu un know-how extins. Pentru mai multa autenticitate, decoreaza-le cu fier forjat sau piele.

Sursa: https://www.westwing.fr/inspiration/tendances/tendances-amenagement/design-italien/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *