The Bitcoin Foundation

Recomanda informatia!

Despre moneda Bitcoin vorbeste toata lumea, insa putini sunt cei care stiu cum a aparut aceasta si care sunt elementele care ii permit sa functioneze in continuare.
 

Bitcoin este o moneda digitala criptata, prima de acest fel si cea mai puternica si mai utilizata in prezent. Aceasta a fost lansata in anul 2009 de Satoshi Nakamoto, o persoana ce a refuzat pana in prezent sa isi faca cunoscuta adevarata identitate sau sa ofere informatii despre sine. Retras din proiectul Bitcoin, el a lasat intreaga activitate in seama unui mic grup de apropiati si colaboratori, ce a continuat sa lucreze pentru a mentine reteaua Bitcoin in functiune la parametri optimi, asa cum o stim si noi astazi.
 

Bitcoin este o moneda autonoma, nefiind emisa ori controlata de nici o autoritate, stat sau institutie. Cu toate acestea, pentru ca tot codul din spatele Bitcoin este open source si oricine are acces la el pentru a-l vedea si chiar descarca pentru a-l modifica, a fost necesara crearea unei comunitati de programatori care sa se asigure de buna functionare a sistemului.

In jurul acestora a luat nastere The Bitcoin Foundation, care are rolul de a coordona eforturile depuse de membrii comunitatii Bitcoin, contribuind in acelasi timp si la constientizarea de catre oameni a beneficiilor Bitcoin, a modului de utilizare si a cerintelor tehnologice aferente, adresandu-se tuturor, de la tehnologi, autoritati de reglementare, mass-media si oameni de rand de la nivel global.
 

Aceasta Fundatie are asadar un rol bine stabilit si asumat, implicandu-se activ in promovarea si protejarea intereselor Bitcoin si ale utilizatorilor sai. Membrii acestei fundatii se afla in permanent dialog cu diverse cu guverne, autoritati de reglementare, institutii financiare, autoritati in domeniul tehnologic, asigurand astfel ca fiecare detinator si utiliziator de Bitcoin poate sa se bucure in mod legal si sigur de banii sai. Acest lucru inseamna garantarea faptului ca oricine poate vinde sau cumpara Bitcoin, deci poate converti Bitcoin in moneda FIAT sau invers, poate utiliza Bitcoin ca un mijloc de schimb ori drept un depozit de valoare.
 

Cei ce doresc sa faca parte din aceasta comunitate si sa activeze in cadrul Fundatiei Bitcoin se poate inscrie ca membru. Cererea trebuie aprobata de reprezentantii fundatiei si, o data admis, fiecare nou membru trebuie sa achite o contributie lunara sau anuala. De altfel, aceasta taxa de membru este una dintre sursele de finantare ale fundatiei, ea nefiind efectiv finantata prin crearea de noi monede Bitcoin.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *