Internet

Solutii pentru o parola mai eficienta pe Internet

Recomanda informatia!

In ziua de azi, pana si o parola formata din 8 caractere nu este suficienta pentru a scapa de pirataj/hacking. Fie ca este vorba despre 12345678 sau de p@ssword2018! un calculator are nevoie de doar cateva secunde pentru a testa toate combinatiile posibile si pentru a obtine o parola. Drept urmare trebuie sa gasim si sa cautam o parola eficienta care sa nu poata fi gasita atat de usor. Specialistii ne sfatuiesc sa folosim fraze mai degraba decat cuvinte pentru o parola.

Poate fi vorba despre o fraza fara vreo semnificatie insa pe care o poti retine usor, poate fi o fraza cu semnificatii pentru tine. Insa si in acest caz trebuie sa eviti citate cunoscute si usor de gasit.

Foloseste minim doua fraze diferite in functie de conturile de pe Internet. Numerosi sunt cei care folosesc aceeasi parola si pentru mail si pentru retelele sociale. Ideal este sa gasesti o fraza pe post de parola specifica contului respectiv. Nu esti obligat sa ai una pentru fiecare cont in parte insa macar 2-3 ar fi ideale, una pentru mail, una pentru retelele sociale si una pentru laptop.

In plus, in momentul alegerii unei parole trebuie sa combini literele cu cifrele, succesiunile de litere si cifre sunt mult mai greu de spart. In plus, caractere speciale precum & sporesc siguranta unei parole.

Insa, chiar daca ai o parola foarte buna din punctul tau de vedere poti comite unele greseli care sa o compromita. De aceea nu trebuie sa o spui nimanui, sa nu te loghezi pe calculatoare care ti se par nesigure, sa nu folosesti aceeasi parola pentru mai multe conturi dupa cum spuneam si mai sus si sa o schimbi cat de des cu putinta.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *