Internet

Sfaturi pentru incarcare mai rapida a paginilor de Internet

Recomanda informatia!

De cate ori nu ti s-a intamplat si tie sa „inghete” paginile atunci cand navigai pe Internet sau pur si simplu sa ti se incarce foarte greu? Una din posibilele cauze dar si una din cele mai frecvent intalnite este aceea ca nu iti cureti sistemul de cookie si de cache-uri.

De fiecare data cand folosesti Internetul se descarca si asa-numitele pachete de informatii cunoscute sub numele de „temporale”.  Browsere precum Chrome, Mozilla, Safari sau Opera le stocheaza pentru ca data viitoare cand le folositi sa le preincarce. Teoretic, aceasta metoda ar putea un site sa se miste mult mai rapid. Insa, in practica, lucrurile stau putin mai diferit. Aceste date ajung sa se invecheasca si sa intre in conflict cu cele noi fapt ce porovoaca intarzierile in accesarea unor site-uri.

Pentru un browser mai curat, fara aceste „temporale” trebuie sa urmezi cativa pasi extrem de simpli. Daca ai Chrome trebuie sa accesezi Settings, sa dai click pe Clear Browsing Data. Al doilea pas consta in selectarea Empty the Cache si stergerea informatiilor de la instalare si pana in prezent. Daca ai Mozilla procedura este similara. Trebuie sa intri in Setiings, Options si mai apoi Advanced. Se da click pe Network dupa care pe Clear Now, apoi pe Ok. Cine detine un browser Apple Safari si isi doreste sa stearga aceste date trebuie sa intre in Preferences/Advanced dupa care sa selecteze meniul Show Develop din bara de meniu. Se apasa apoi pe meniul Develop si se da click pe Empty Caches. In cazul unui browser de la Microsoft, pentru a sterge aceste date, intra in Settings, Internet Options, General Delete. Cei care au intocmit acest studiu va sfatuiesc sa nu selectati Passwords, pentru ca altfel trebuie sa introduceti din nou parolele utilizate pentru site-urile pe care le accesati in mod frecvent.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *