Internet

Meserie de aur urmand un curs de somelieri in Bucuresti

Recomanda informatia!

O meserie extrem de frumoasa, cu traditie in tarile occidentale, este cea de somelier. In Romania a luat avant recent si se formeaza astazi o breasla a somelierilor destul de puternica si aici.

Pentru cine nu stie ce inseamna un somelier, trebuie sa inteleaga ca o persoana care are o astfel de meserie are numeroase cunostinte, informatii si abilitati care nu tin doar de o experienta stricta in acest domeniu.

Multi dintre noi am vazut un somelier mai ales prin filme, in Romania restaurantele de 4 si 5 stele, dar nu toate, au un astfel de angajat, dar cum legea la noi nu obliga, atunci somelierii nu sunt foarte vazuti prin aceste locatii, decat poate prin cele care intr-adevar se respecta si ii respecta pe clientii lor. In filme am observat ca un somelier se ocupa cu alegerea celor mai bune vinuri pentru clienti, le recomanda discret ce bauturi merg in functie de felul de mancare comandat. Pare cumva un zeu al vinurilor acest somelier, cu o prestanta imensa, un fel de autoritate deplina in restaurant.

Evident ca exista o multime de oameni care isi doresc sa acceada la o astfel de meserie, una cu viitor, vor sa urmeze cursuri de somelieri si vor sa stie mai multe despre aceste lucruri. Unde se fac astfel de cursuri? Cine le organizeaza? Sunt recunoscute si peste hotare? Tot felul de intrebari la care poate raspunde doar un specialist. O recomandare in acest sens este compania Barmania.ro care ofera cursuri de somelieri desfasurata in capitala, dorind sa ofere competentele necesare oricarei persoane dornice de a se specializa intr-o noua meserie.

5 motive sa urmezi cursuri de somelieri in Capitala

Cursul de la Barmania.ro  doreste sa creeze somelieri dedicati, agreati de toate persoanele din restaurant, care sa impresioneze prin cunostintele lor papilele gustative ale clientilor.

Motivele pentru care si tu ai putea sa urmezi un astfel de curs pentru somelieri de la Barmania.ro sunt:

 • Este un curs acreditat de ANC – Autoritatea Nationala de Certificari;
 • Este dedicat celor care isi doresc sa obtina cunostinte despre vinuri, asocierea lor cu diverse preparate;
 • Au ca lectori principali ai cursului pe Sergiu Nedelea, Bogdan Nicolae si Cristian Grigore;
 • Pretul cursului acopera inclusiv costurile legate de fisele de lucru, materialele informative, materiile prime, dar si echipamentele de lucru;
 • In urma finalizarii cursului se va obtine un certificat de somelier recunoscut de Ministerul Muncii, de Ministerul Educatiei si acreditat de A.N.C. etc.

Competentele obtinute in urma sustinerii cursului de somelieri

Un adevarat curs de somelieri trebuie sa te invete ceea ce trebuie sa stii pentru a fi un adevarat specialist. In acest domeniu nu poti functiona cu jumatate de cunostinte sau cu balbaieli referitoare la diverse asocieri de vinuri si preparate culinare, din contra, chiar trebuie sa stii exact ceea ce trebuie sa faci.

Astfel, o persoana care urmeaza ore de pregatire pentru meseria de somelier va sti la sfarsitul acestora:

 • Sa recunoasca diferite soiuri de vin;
 • Sa asocieze vinul cu preparatul cerut de client;
 • Sa aplice normele de securitate si igiena in locatia in care functioneaza;
 • Sa-si planifice propria activitate;
 • Sa promoveze oferta de vinuri a restaurantului sau a altor tipuri de bauturi;
 • Sa serveasca profesionist clientii;
 • Sa asigure calitatea serviciilor restaurantului.

Nu trebuie sa eziti sa incerci lucruri noi, un curs de somelieri iti poate schimba radical viata indiferent daca acum activezi intr-o meserie total diferita! Scoala Barmania.ro este mandra sa formeze somelieri profesionisti pe piata romaneasca, numara-te printre acestia!

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *