Internet

Diverse surse pentru lucrarile de licenta

Recomanda informatia!

Perioada predarii lucrarilor de licenta este una extrem de solicitanta atat pentru viitorii absolventi, cat si pentru profesorii si asistentii universitari din comisiile de examinare. Stresul si oboseala sunt cumulate acum, ca la orice sfarsit de an, cu atat mai mult cu cat nu a trecut mult timp de la ultima sesiune, de la ultimele examene, de la ultimele proiecte care au fost fie predate, fie corectate, in functie de rolul pe care il ai in aceasta ecuatie.

Tot mai multi studenti isi fac lucrarile de licenta pe ultima suta de metri, tocmai pentru ca de cele mai multe ori nu au timp in restul anului din cauza programei incarcate din facultati. Profesorii indrumatori inteleg insa acest lucru si nu ezita sa ii ajute cu tot ce au nevoie, de la idei de subiecte pe care urmeaza sa le trateze in lucrarea redactata, la materiale didactice legate de respectivele teme.

Unii dintre ei aleg sa se inspire si din lucrarile altor colegi, fosti sau actuali, care au predat deja lucrarea de diploma sau urmeaza sa o predea si au ales subiecte similare. Aceasta lectura ii ajuta pe unii dintre ei sa isi sintetizeze informatiile sau sa isi structureze o forma bine definita, insa pe cei mai delasatori ii impiedica adesea sa se foloseasca de propriile idei si ii determina sa plagieze, chiar daca nu textual.

Cartile de specialitate raman, asadar, in topul surselor de inspiratie pentru studentii care isi doresc sa faca lucrari de licenta demne de publicat. Informatiile gasite pe internet nu sunt intotdeauna verificabile, asadar astfel de surse ar trebui excluse sau macar dezbatute alaturi de profesorii indrumatori, care au rolul de a trasa limitele informatiilor ce urmeaza sa se regaseasca in lucrarile de diploma. Tot acestia au rolul de a stabili, alaturi de viitori absolventi, ponderea fiecarui capitol, in functie de importanta informatiilor prezentate si de relevanta lor in context.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *