Comunicatii-GSM

Ceasul inteligent al viitorului ne va ajuta sa reducem stresul

Recomanda informatia!

Asezat pe incheietura mainii si livrand vibratii similare bataii inimii, ceasul inteligent al viitorului ne-ar putea ajuta sa reducem stresul, sa ne calmam.

Faci parte din persoanele dependente de gadgeturi, de bratara fitness si ceasul inteligent? Indiferent de marca ceasului conectat, acesta ne ajuta sa contabilizam pasii facuti, sa stim daca am dormit bine sau nu, sa ne urmarim frecventa cardiaca si ne poate ajuta chiar sa facem exercitii de respiratie. Insa, este posibil ca intr-un viitor apropiat ceasurile inteligente sa aiba cu totul si cu totul alt rol, acela de a reduce nivelul de stres. In orice caz, acesta este lucrul pe care il afirma oamenii de stiinta care au descoperit o vibratie care reproduce frecventa cardiaca, vibratie care are un nivel calmant. Aceasta vibratie poate fi integrata si intr-un gadget de tipul ceasului inteligent ceea ce ne permite sa ne relaxam imediat.

Instinctul matern. In cadrul acestui studiu, publicat in revista Scientific Reports, oamenii de stiinta au testat un aparat, purtat la incheietura mainii care reproduce bataile inimii. Participantii au fost impartiti in doua grupe si li s-a cerut sa poarte acest aparat inainte de a lua cuvantul in public. Acestia credeau ca aparatul masoara presiunea sanguina. Insa functia « bataile inimii » a fost activata doar pentru unul in grupurile participante la studiu. Rezultat? Nivelul de anxietate resimtit de persoanele care au beneficiat de functia « bataile inimii » era mai putin ridicat decat la ceilalti si acest lucru s-a putut verifica in ceea ce priveste nivelul semnelor fizice a stresului. Autorul studiului a precizat printre altele ca aparatul reprouce instinctul matern al mamei care isi aseaza  bebelusul langa inima sa pentru a-l calma.

Pentru moment, ceasurile inteligente nu dispun de aceasta functie calmanta insa cu siguranta noile ceasuri lanate pe piata pe viitor vor fi prevazute cu aceasta functie.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *