Comunicatii-GSM

Cele mai ieftine telefoane cu Android

Recomanda informatia!

Piata smartphone-urilor la nivel local ar putea ajunge in acest an la doua milioane de unitati, ceea ce va reprezenta aproximativ jumatate din valoarea totala a pietei de telefoane mobile din Romania.

Acest lucru se datoreaza in special migratiei utilizatorilor spre telefoanele inteligente, care incet-incet vor lua locul celor traditionale. 
Multitudinea functiilor de care dispun, aplicatiilor din magazinele virtuale, posibilitatea de a avea acces mult mai usor la servicii de Internet cat si la jocuri sau alte aplicatii variate au condus la o schimbare a obiceiului de a utiliza telefonul mobil, nu doar ca pe o utilitate, ci mai mult ca un accesoriu esential in viata de zi cu zi.
Pe piata globala cat si locala exista trei mari categorii in care pot fi clasate smartphone-urile: ne referim aici la smartphone-urile entry level – cu un pret scazut si caracteristici mai slabe (care se incadreaza in preturi sub 1.000 de lei, cele din clasa medie – cu preturi ce pornesc de la 1.000 de lei si ajung spre 2.000, dar si cele premium, al caror pret depaseste 2.000 de lei. 
In categoria celor mai ieftine telefoane gasim atat smartphone-uri echipate cu sistemul de operare Android, dezvoltat de catre Google, cat si cele echipate cu sistemul de operare Microsoft Windows Phone. 

Se merita achizitia unui telefon ieftin cu Android?

Cele mai cautate smartphone-uri din aceasta categorie sunt cele echipate cu Android, insa reprezinta acestea o solutie viabila?
Forumurile de specialitate, dar si reactiile utilizatorilor care folosesc astfel dispozitive critica destul de mult telefoanele ieftine cu Android. Exista insa si modele care sunt bine optimizate. Utilizatorii critica in mare parte functionalitatea dispozitivelor, timpul de acces, dar si calitatea materialelor folosite, insa pentru un prim telefon inteligent – poate fi o experienta inedita. 
Noi am incercat sa identificam lista celor mai ieftine telefoane echipate cu sistemul de operare al Google.

Utok 350D – dual SIM

utok 350dUtok este un brand nou de echipamente portabile intrat pe piata din Romania. Ca si targetare, Utok se planseaza in segmentul de echipamente low-cost, cu smartphone-uri si tablete ce nu depasesc 1.000 de lei. 
Ne-a captat atentia modelul Utok 350D, un smartphone cu Android dual sim. Utok 350D dispune de o diagonala de 3,5 inch cu rezolutie de 480×320 de pixeli si este propulsat de un procesor cu doua nuclee, @ 1 GHz, 512 MB memorie RAM si o capacitate de stocare de 4GB. Caracteristicile nu il lauda, insa pretul da. 

Allview A4 DUO – dual sim

Un alt model care ne-a intrat in atentie este A4 DUO de la Allview. 
Smartphone-ul se remarca printr-un ecran de 3,5 inch, rezolutie de 480×320 de pixeli, are un procesor dual core de 1 GHz si o memorie RAM de 512MB. Pe partea multimedia, smartphone-ul beneficiaza de o camera foto de 2MP cu rezolutie video de 864×480 pixeli, dispune de conectivitate Wi-Fi si are 3G.

LG E400 Optimus L3

In lista de smartphone-uri ieftine cu Android al caror buget nu depaseste 500 de lei se regaseste si un model al sud-coreenilor de la LG.
Smartphone-ul entry-level LG E400 Optimus L3 are un ecran de 3,2 inch cu o rezolutie de 320×240 de pixeli.
LG Optimus L3 se remarca printr-o memorie de 1GB RAM, dar si printr-o camera foto cu o rezolutie de 3MP. Totodata, autonomia bateriei este ceva mai buna decat in cazul celorlalte modele prezentate, datorita unui acumulator de 1.500 mAh.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *