Masini

Despre sistemul de transmisie auto

Recomanda informatia!

In cele ce urmeaza vom vorbi putin despre mecanica si despre sistemul de transmisie al unui autovehicul. In special despre axul cardanic, care este o piesa foarte importanta, dar prea putin cunoscuta.

Sistemul de transmisie al unui autovehicul este compus din mai multe elemente de baza, si anume: ambreiaj, cutie de viteze, transmisie cardanica, transmisie prinicipala, diferential, arbori planetari si transmisie finala. Exact in aceasta ordine are loc si procesul de preluare a puterii de la motor care reda miscarea autovehiculului.

Transmisia cardanica este un element independent de transmisia autovehiculului si are rolul de a transmite prin miscari de rotatie puterea catre ansamblurile transmisiei.

Cand se strica o piesa de baza a sistemului de transmisie, cum ar fi ambreiajul, cardanul sau planetara, pur si simplu autovehiculul nu mai poate pleca de pe loc. Acum totusi depinde si de cat de grava este defectiunea. Toate aceste piese au un factor de risc, adica rar cedeaza in totalitate deodata.

Semne ale cedarii transmisiei

– Cand planetara incepe sa se uzeze, ea incepe sa bata atunci cand luam curbele in partea opusa.

– Cand ambreiajul incepe sa cedeze, atunci acesta se apaasa in gol si nu pare sa ajute prea mult la schimbarea vitezelor.

-Cand cardanul incepe sa cedeze, atunci ne este greu sa schimbam vitezele, fiind foarte greu sa cupleze.

Astea sunt semnele care ne indica faptul ca in curand masina nu va mai putea pleca de pe loc. Daca una din aceste piese cedeaza in totalitate, atunci ramanem imobilizati si vom avea nevoie de o platforma pentru a transporta autovehiculul la un service auto.

Oricare din aceste piese componente a sistemului de transmisie sunt foarte costisitoare. Daca un element al transmisiei se strica, atunci vom avea de cheltuit o mica avere, in functie si de modelul autoturismului. Dar cu toate acestea, exista service-uri care ofera reparatii pentru cardane, reparatii pentru planetare si chiar pentru ambreiaje. Dar si aici treaba este relativa. Piesa poate fi reparata doar in functie de cat este de avariata.

Exista totusi anumite service-uri auto care nu doar reparata cardane, ci si realizeaza cardane la comanda din piese de calitate, originale. Unul din aceste service-uri este cel prezentat aici.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *