Masini

Crossover-ul electric Genesis GV60 confirmat pentru Europa

Recomanda informatia!

Crossover-ul electric Genesis GV60 confirmat pentru Europa

Genesis continua evolutia sa in Europa. Marca coreeana a dezvaluit recent caracteristicile definitive ale crossover-ului electric GV60 care va fi comercializat din vara.

Genesis a ales cea mai interesante si mai vesela culoare pentru a confirma sosirea crossover-ului sau in Europa.

Dezvaluit anul trecut, inca nu a fost oficializat la noi in Europa, chiar daca planul marcii Genesis era clar: GV60 face parte din ofensiva europeana pentru o marca care are inca foarte multe de oferit. Pentru cei care nu stiu, e bine de amintit ca este vorba despre ramura premium a grupului coreean. Genesis este astfel pentru Hyundai ceea ce Lexus este pentru Toyota sau Infiniti pentru Nissan.

Genesis GV60 este deja al saselea model, dupa berlinele G70, G80, G90 si masinile SUV GV70 si GV80. Nu toate vor fi insa comercializate in Europa, deoarece, pana acum doar modelele G80 si GV80 sunt vandute aici. GV60 va fi astfel a treia lansare pe Batranul Continent si mai ales, primul model electric.

Dezvoltata pe platforma E-GMP, masina este deci o verisoara a modelelor Kia EV6 si Hyundai Ioniq 5, dar este un model mult mai luxos fata de acestea. Gama masinilor GV60 este deja cunoscuta:

Premium: cel mai generos model ca autonomie, cu un singur motor in spate care produce 228 CP.

Sport: cu tractiune integrala, motor in fata de 217 CP si in spate de 100 CP.

Sport Plus: motorizare dubla, tractiune integrala si 434 CP, cu un mod „Drift” si un boost de 40 kW (54 CP) in zece secunde.
Cu toate acestea, exista o problema de imagine care urmeaza sa fie rezolvata pentru Genesis in Europa, in timp ce marca pare sa mearga destul de bine de cealalta parte a Atlanticului. Daca un Audi A3 si un Volkswagen Golf se vand bine in ciuda asemanarilor lor, este pentru ca ambele au specificul lor. Vor prefera clientii un GV60 in locul Kia EV6, cu siguranta mult mai ieftin? Ramane de vazut…

Sursa: https://www.automobile-propre.com/breves/le-genesis-gv60-electrique-arrivera-en-europe-a-la-fin-de-lannee/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *