Divertisment

Cum sa alegi un televizor cat mai ieftin si mai bun

Recomanda informatia!

LCD, plasmă, LED, Full-HD, HD-Ready, diagonala cât mai mare, tuner, posibilităţi de conectare, rată maximă de contrast – aceştia sunt termenii cu care te bombardează reclamele la televizoare.

Dacă vrei să-ţi cumperi un televizor nou, sunt însă câteva lucruri de care trebuie să ţii cont, pentru a alege cel mai bine modelul care se potriveşte nevoilor familiei tale, suportului de televiziune şi spaţiului în care va fi amplasat televizorul. APC-România a testat 15 modele de televizoare cu ecrane de tip LCD şi plasmă, pentru a evidenţia avantajele şi dezavantajele fiecăruia.

Dinre acestea, două modele au diagonala de 42 inch (107 cm), cinci modele au  diagonala de 40 inch (102 cm), alte două modele au diagonala de 37 inch (94 cm), patru modele au diagonala de 32 inch (81 cm) şi alte două modele au diagonala de 26 inch (66 cm). 

Testele au fost realizate în laboratoare acreditate din Uniunea Europeană, iar criteriile de testare au fost versatilitatea, măsurătorile tehnice,  vizualizarea imaginilor in diferite formate, calitatea sunetului, uşurinţa utilizării şi consumul de energie.

Televizoarele cu ecran LCD si plasma

Televizoare cu ecran de tip LCD sau plasmă nu au rezultate bune daca nu au semnal digital. Daca nu ai astfel de semnal, fie el terestru, prin cablu sau prin satelit, gândeşte-te bine dacă merită să cumperi un asemenea televizor. Calitatea imaginii va fi foarte bună doar dacă te uiţi la filme de pe DVD.

Daca ai un model mai vechi de televizor, cu tub, dar care are o imagine de calitate bună, nu are rost să îl schimbi pornind de la premisa că televizoarele cu ecran LCD sau plasmă sunt mai bune. Televizoarele Samsung sunt printre cele mai bune de pe piata, o gama variata de televizoare Samsung fiind si pe Kauf.ro.

Este bine ca atunci când cumperi un televizor sa aştepţi 4-5 luni de la apariţia lui pe piaţă, deoarece îl vei cumpăra la un preţ mult mai mic. Diferenţele dintre televizoarele cu ecrane de tip LCD şi cele cu plasma sunt gradul de reflexie, calitatea imaginii albe şi calitatea imaginii negre. LCD-rile redau o imagine albă foarte bună, însa au probleme cu redarea imaginii negre, pe când plasmele redau imagini negre foarte bune şi au probleme cu redarea imaginii albe. Dacă, de exemplu, îţi plac sporturile de iarnă şi îţi place să le urmăreşti la televizor, ţi se potriveşte mai bine un model tip LCD.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *