Combaterea gandacilor de bucatarie
Gandacii de bucatarie sunt replusivi si inacceptabili pur si simplu prin prezenta lor. Ei sunt cei mai comuni daunatori care infesteaza case, alimente si alte structuri si sunt, de asemenea, capabili sa transmita o serie de boli organismului, cum ar fi bacteriile care provoaca intoxicatii alimentare. Ba, mai mult, s-a dovedit ca gandacii de bucatarie reprezinta o sursa importanta de alergie la oameni, a doua dupa praful de casa.
Gandacii au intrat in case dupa ce au patruns in pungile alimentare, haine sau chiar din aer liber. Odata ce s-au stabilit, acestia sunt capabili sa produca mai multe mii de urmasi intr-un an. Deoarece se inmultesc in cazul in care sunt disponibile produse alimentare si umiditate, salubritatea este un pas important in prevenirea si controlul lor. Sticlele de bauturi racoritoare goale, cutiile de carton si pungile de hartie nu ar trebui sa fie lasate timp indelungat intr-o incapere. Recipientele alimentare ar trebui sa fie curatate si dezinfectate, iar firmiturile si picaturile de lichid indepartate de pe orice suprafata.
Gandacii de bucatarie sunt raspanditi pe tot parcursul anului, obligand proprietarii de case si apartamente sa caute in cele din urma o forma de control. Desi cei mai multi dintre acestia aleg sa realizeze procesul de dezinsectie pe cont propriu, cu produse din comert, cel mai indicat este sa se apeleze la profesionisti. Acestia folosesc metode si tehnici specializate si garanteaza lucrarile efectuate. Compania DDD pune la dispozitia clientilor servicii personalizate de indepartare permanenta a gandacilor de bucatarie.
Interventia pentru combaterea gandacilor de bucatarie se desfasoara in doua etape:
1. Dezinsectia pentru apartamente si case
Cu ajutorul unei pompe de joasa presiune se pulverizeaza substanta contra gandacilor de bucatarie pe pardoseli, in dulapuri si in locurile suspecte de focare de gandaci. Pentru case si vile se actioneaza si la exterior.
La final, trebuie intervenit in toata locuinta pentru a evita migrarea acestora dintr-o zona in alta si pentru a preveni reaparitia lor. Aditional, se poate apela si la un insecticid gel, daca proprietarul doreste acest lucru.
O alternativa a pompei de joasa presiune este nebulizatorul, care produce “ceata rece”. Acest tip de aparat pulverizeaza lichidul in particule foarte mici si fine.
Avantajele folosirii nebulizatorului:
Aceste particule patrund pana si in cele mai mici spatii si nu mai este necesara folosirea gelului insecticid.
2. Dezinsectia pentru subsoluri de blocuri
Cu ajutorul unei pompe de joasa presiune se pulverizeaza substanta pe plafon, pardoseala, pereti si ghene. Suplimentar se poate utiliza atomizorul cu motor termic, care pulverizeaza lichidul cu putere mai mare, astfel incat sa poata patrunde cu usurinta si in spatiile greu accesibile. La final, folosind pompa de joasa presiune sau atomizorul cu motor termic, se pulverizeaza insecticid lichid de remanenta.
Substantele folosite sunt profesionale si actioneaza eficient impotriva tuturor gandacilor de bucatarie. Procesul de combatere a gandacilor dureaza intre 18-21 de zile, iar datorita prodeselor cu toxicitate scazuta, nu afecteaza oamenii si animalele de companie. www.0219662.ro ofera raspunsuri la toate intrebarile, de la produse si procedee folosite, pana la preturi si asistenta.