Diverse

Lumanarile terapeutice, benefice pentru sanatate

Recomanda informatia!

Foarte multă lume are probleme de sănătate pe care medicina alopată le tratează prin administrarea unor substanţe pe cale orală sau injectabilă. Totuşi, în marea lor majoritate, aceste substanţe sunt compuşi chimici care au efect imediat sau retard, dar care au implicaţii ulterioare imprevizibile asupra sănătăţii pacienţilor.

Complicaţiile secundare date de aceste tratamente ajung să fie de multe ori mai grave decât însăşi boala de care suferea iniţial pacientul. Sunt îndeosebi cunoscute cazurile de retragere de pe piaţă a unor aşa-zise «medicamente» aproape întotdeauna foarte scumpe, cu efecte momentane spectaculoase, dar care s-au dovedit în timp adevărate  otrăvuri pentru sănătatea pacienţilor.

De cat timp sunt folosite lumanarile terapeutice

Tehnica arderii lumânărilor a început să fie folosită în urmă cu mii de ani, de către samanii vindecători din triburile indiene din America de sud. În perioada de început, aceste lumânări, care mai degrabă seamană cu niste mici tulnice, se produceau din scoarță de copac, apoi s-au adăugat plante medicinale. În timp, a apărut o altă îmbunătațire, și anume impregnarea lor în ceara de albine. S-a constatat că efectul tratamentelor cu lumanari terapeutice s-a îmbunătățit, arderea este mai lentă, și temperatura de ardere a crescut. Inițial se practică tratamentul prin poziționarea lumanării în ombilic.

Când să folosim arderea unei lumânări în urechi ?

Lumânările cu ciară pentru urechi se pot folosi în cazul otitelor şi sinuzitelor maxilare sau frontale (pentru care se fac 3-10 tratamente) sau la pacienţii care prezintă dureri de cap, migrene şi boli neurologice (1-6 tratamente).

Tratamentul începe cu masajul urechilor care urmăreşte liniştirea bolnavului. Se continuă apoi cu un masaj uşor în zona inflamaţiilor, asigurându-se un ambient calm. Vom pregăti la îndemână un vas cu apă în care vom stinge restul de lumânare arsă.
Bolnavul se va aşeza mai întâi pe partea stângă, având grijă ca urechea să fie poziţionată orizontal. Pentru protejarea pielii de eventualul scrum foarte fin rezultat se va folosi o bucată de tifon sau o batistă de hârtie. Pentru tratarea otitei acute lumânarea se aplică în scobitura din spatele urechii. Pentru durerile de gât lumânarea se introduce în ureche sau se aşează pe vertebrele 6 şi 7 cervicale. După introducerea în ureche a lumânării se va verifica dacă aceasta este bine etanşată, după care se va aprinde capătul mai gros. Se lasă să ardă până la semnul inscripţionat pe lumânare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *