Stiinta

Stiinta, provocari pentru viitor

Recomanda informatia!

Sa se apropie de Big Bang, sa vindece cancerul, sa controleze inteligenta artificiala, sa stapaneasca fuziunea nucleara… iata care sunt provocarile capitale pe care stiinta le va avea de infruntat in perioada urmatoare.

Aventura stiintifica consta cel mai adesea in acceptarea de noi si noi provocari. Sa gaseasca noi solutii la probleme, sa descopere sau sa inventeze, speranta ca micile victorii obtinute vor ajunge pana la urma sa rezolve probleme esentiale ale umanitatii.

Care ar fi deci cele mai importante provocari pentru perioada urmatoare?

Cosmologia- apropierea de Big Bang. Astronomii au observat deja 13, 4 miliarde de ani din cei 13,8 cati numara istoria. Dar le-ar placea foarte mult sa ajunga pana la originile Universului….iar astronomii dispun deja de un film al istoriei Universului in proportie de 99,9%. Dar imaginile care lipsesc, cele de la inceput, sunt cele mai importante.

Agronomia- sa ajunga sa hraneasca 10 miliarde de oameni si sa ajunga sa acopere nevoile unei populatii din ce in ce mai numeroase. Oare agricultura va putea face fata unui boom demografic?

Fizica. Sa stapaneasca fuziunea atomilor care genereaza de patru ori mai multa energie decat fisiunea. Un vechi vis al fizicienilor, acela de a exploata energia colosala eliberata de fuziunea nucleara. Dar pana in prezent, niciun reactor nu a reusit sa produca mai multa energie decat consuma.

Medicina. Invingerea cancerului. Incidenta acestei boli este din ce in ce mai mare in intreaga lume. cu cat cercetarile din acest domeniu sunt mai avansate, cu atat lupta pare tot mai lunga sau infinita. Si totusi, medicii sunt mai optimisti ca niciodata.

Informatica. Inteligenta artificiala. Daca ocupa un loc din ce in ce mai important in viata noastra, oare cum ar fi sa invatam sa o stapanim?

Astronomia- descoperirea unei vieti extraterestre. Adica Sfantul Graal pentru domeniul exobiologiei. Se pare ca s-au descoperit noi astre care ar putea fi locuite.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *