Stiinta

Mars Helicopter – geneza primului motor zburator pe Marte

Recomanda informatia!

Am facut deja primii pasi pe Luna si am incercat sa patrundem in atmosfera de pe Marte. Si in anul 2021, se pare ca am putea sa facem inca un pas inainte, ducand un elicopter car sa zboare deasupra Planetei Rosii.

Mars Elicopter este si va ramane cu sigranta, una din cele mai uimitoare promisiuni spatiale pentru acest deceniu. Acest elicopter robotic ar trebui sa paraseasca solul terestru in iulie 2020 pentru a ajunge pe Planeta Rosie in iulie 2021, aproximativ.

Pentru Bob Balaram, inginerul sef si tatal acestui proiect este doar un pas in plus in cariera sa dedicata explorarii planetei Marte.

In anii 1960, unchiul lui Bob Balaram scrie o scrisoare adresata Consulatului Statelor Unite pentru a obtine mai multe informatii cu privire la explorarea spatiala si mai ales, cu privire la noua agentie, pe numele sau, Nasa, creata in 1958.

In schimb, primeste uun dosar foarte voluminos care contine o multime de brosuri care captiveaza imediat imaginatia tanarului Bob. Cativa ani mai tarziu, acesta difuzeaza in direct de la radio informatii cu privire la primii pasi facuti pe Luna.

Dupa un curs de inginerie mecanica si informatica, se alatura Nasa si ramane acolo. De-a lungul carierei sale de 35 de ani a participat la crearea mai multor brate de roboti, a creat mai multe prototipe de Mars Rover si chiar a dezvoltat un balon destinat sa exploreze Venus.

Dar provocarile doar acum incep. Cum va reusi oare sa faca un elicopter sa zboare intr-o atmosfera cu 99% mai putin densa fata de Pamant? Cum se poate asigura ca aparatul ramane lejer chiar daca are baterii si radio? In orice caz, aparatul nu va cantari mai mult de 1,8 kg si elicele sale vor avea in jur de 2 ,10 metri diametru.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *