Stiinta

Ce este de fapt astrologia?

Recomanda informatia!

Astrologia studiaza pozitia astrelor in relatie cu momentul si locul nasterii unei persoane, pentru a descoperi trasaturi de caracter, predispozitii si chiar compatibilitate in dragoste. Astrologii considera ca pozitiile diverselor astre cerestre, in mod special ale planetelor, soarelui si lunii influenteaza direct nu doar personalitatea indivizilor, ci si viata de zi cu zi, aceste influente fiind tratate in celebrul horoscop zilnic ce este inca in plina ascensiune a popularitatii si se poate citi pe tot mai multe site-uri online, precum cel de aici. Desi astrologia nu este privita drept o stiinta nici macar de catre toti astrologii, multi dintre acestia considerand-o mai degraba o arta simbolica, un lucru este clar, popularitatea de care se bucura sugereaza o baza reala, fie ea nedemonstrata stintific.

Astrologia se bazeaza pe pozitia celor opt planete, ale soarelui si a lunii, cu alte cuvinte, pe corpurile ceresti din sistemul nostru solar. Pozitia acestora corspunde cu diverse perioade de timp divizate in 12 grupuri, fiecare incluzand cate o jumatate din 2 luni ale anului si purtand numele de zodiac. Numele zodiilor este dat de cele 12 constelatii prin care Luna, Soarele si planetele trec pe parcursul unei rotatii complete a pamantului in jurul soarelui. Astfel, in functie de perioada in care o persoana este nascuta, aceasta cade sub una dintre cele 12 zodii Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti, iar acest fapt influenteaza in mare masura caracterul si personalitatea fiecaruia. Pe langa cunoscutele semne solare, cele pe care le cunosc marea majoritate a personalelor in functie de data nasterii, exista si un ascendent si un semn lunar, cele din urma calculate si in functie de an si ora exacta a nasterii, astfel ca cele trei varaibile combinate creaza portretul complet al personalitatii fiecauria, de la felul in care se manifesta, la felul in care persoana este vazuta de cei din jur. Pe baza zodiilor solare se pot face previziuni pe durate relative scurte numite horoscop.

Desi in Europa si Statele unite Zodiacul este  cea mai populara forma de astrologie, in lume exista multe variatii ale acestei practici, cel mai raspandit fiind zodiacul chinezesc care ia in considererare anul nasterii pentru a imparti in zodii, simbolic reprezentate de animale precum sobolanul, iepurele ori cocosul.

Fie ca este considerata stiinta sau nu, un fapt este clar, radiciniile astrologiei sunt adanc impamantenite in cultura umana, cele mai vechi sisteme zodiacale, extrem de asemanatoare cu sistemul occidental impartit pe 12 zodii fiind descoperite in Egipt si Babilon.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *