Stiinta

Sa fie zapada!

Recomanda informatia!

Iarna este mereu asteptata cu drag, in special de cei mici care abia asteapta sa dea iama in zapada. Pasionatii de sporturi de iarna, de asemenea astepta sa-si reinceapa practicarea sporturilor preferate.

Administratorii de partii trebuie sa fie in permanenta pregatiti, in cazul in care zapada se lasa asteptata sau temperaturile ridicate nu permit pastarea stratului de zapada. De ceva ani, zapada se poate obtine prin intermediul tunurilor care produc zapada artificiala.

Conform wikipedia, tunurile de zapada artificiala au fost inventate in anul 1950, iar prin anii ’70 au ajuns sa fie utilizate la scara larga in special in statiunile turistice, prelungind astfel sezonul de iarna. Pentru a produce zapada artificiala tunurile trebuie sa fie conectate la o sursa de apa si energie electrica. Zapada artificiala este mai densa fata de cea naturala ceea ce inseamna ca se topeste mai greu fiind mai potrivita pentru partii. Se pare ca tunurile de zapada artificiala nu sunt folosite doar in statiunile montane. Oricine poate inchiria sau cumpara un tun pentru a se bucura de zapada. Ba mai mult, cei mai excentrici isi pot face propria partie in aproprierea casei. Firmele care se ocupa cu aceste servicii se pot deplasa in orice locatie din tara. Este necesara o sursa de apa si ceva mai mult spatiu pentru zapada, apoi distractia poate incepe. Se spune ca sarbatorile de iarna nu au niciun farmec fara zapada, motiv pentru care folosirea tunurilor care produc zapada artificiala este cu siguranta solutia salvatoare. La coamanda se pot realiza tunuri dupa cerintele ficarei persoane care doreste sa aiba un peisaj de basm pe tot parcursul iernii. Costurile pentru un tun variaza intre 399 euro si 1499 euro, in functie de performanta si capacitatea de productie care poate fi mai mica sau mai mare.

Concluzia ar fi ca in timpul iernii dotarea partiilor cu tunuri de zapada este o investie buna, mai ales ca turistii dau navala la munte in mod deosebit pentru a schia si a practica alte sporturi de sezon. In conditiile in care nu ninge, acestia trebuie cumva multumiti. In Romania, tunuri de zapada sunt produse la comanda de catre Vreauzapada.ro.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *