Stiinta

Incalzirea globala va accelera schimbarea climei si va influenta economia globala

Recomanda informatia!

A fost eliberat carbon in atmosfera si, cu pierderea crescuta de permafrost Arctic, combinata cu absorbirea solara crescuta pe suprafata Pamantului datorita topirii ghetii de mare si terenurilor de zapada, se va accelera schimbarea climei. In plus, are un efect de cateva trilioane de dolari in ceea ce priveste economia globala.
O noua cercetare facuta de Nature Communications scoate in evidenta faptul ca o combinatie dintre acesti factori are potentialul de a creste impactul economic de schimbarea climei pe termen lung, cu doar sub $70 trilioane, sub nivelul consistent de atenuare cu legile nationale actuale pentru a taia din emiterea de carbon. (5% din costul total estimat de schimbarea climei pentru acest scenariu)
Echipa de cercetare interdisciplinara spera ca evaluarea lor va asigura o intelegere mai buna in ceea ce priveste riscurile socio-economice de schimbare a climei sub diferite scenarii si va ajuta la indrumarea factorilor de decizie politica spre decizii prudente pe tintele emisiilor reduse.
Scenariile de emitere redusa in studii include intalnirea de 1.5°C si 2°C, in timp ce scenariile medii de emitere includ un nivel consistent de atenuare cu promisiuni nationale curente. Sub promisiunile nationale curente, lumea se va incalzi cu aproximativ 3°C pana in 2100.
Scenariile de emitere inalte, cum sunt afacerile actuale, sunt asteptate sa duca la o incalzire globala de pana la 4°C pana in 2100, cauzand de departe cele mai mari probleme in ecosisteme si societati.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *