Afaceri

De ce sunt salopetele de lucru atat de populare?

Recomanda informatia!

Salopetele de lucru protejeaza angajatii de substante posibil daunatoare sau nedorite, de grasimi si murdarie, impiedicand contactul direct cu pielea sau cu hainele. Este important de retinut ca nu toate salopetele protejeaza de toti acesti factori si acestea trebuie alese in functie de activitatea desfasurata. Capacitatea de a proteja depinde de designul si materialul salopetelor.

De asemenea, pentru o aparare eficienta impotriva focului sau a apei, materialul salopetei trebuie tratat intr-un mod special. Acelasi lucru este valabil si pentru protectia impotriva unor substante chimice. Daca sunt alese doar pentru a evita murdaria, salopetele pentru mecanici sunt extrem de utile. Acestea au o multitudine de buzunare care ajuta angajatii sa pastreze la indemana toate uneltele si accesoriile de care au nevoie.

Pentru ce fel de protectie sunt concepute salopetele de lucru?

Salopetele de lucru sunt realizate din materiale rezistente si fiecare tip de salopeta este special conceput pentru a proteja angajatul de anumiti factori. Atunci cand iti alegi salopetele de lucru de care ai nevoie, trebuie sa tii cont de protectia pe care acestea o ofera:

  • Caldura excesiva
  • Anumite substante chimice
  • Foc
  • Apa
  • Pete si stropi
  • Accidente (salopete reflectorizante)

Pentru a proteja de accidente, salopeta trebuie sa aiba proprietati de inalta vizibilitate. Aceasta inseamna ca trebuie sa aiba materiale fluorescente si banda reflectorizanta, pentru a asigura muncitorilor o vizibilitate sporita pe perioadele cu ceata, ploaie sau pe timpul noptii, dar si pentru ca acestia sa fie observati de la distanta in timpul lucrarilor care se efectueaza la nivelul drumurilor publice sau pe santiere.

De ce sunt importante salopetele de lucru?

Siguranta este principalul motiv pentru care o companie ofera angajatilor salopete de lucru bune si adecvate. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa investesti in aceste articole vestimentare. Salopetele de lucru sunt importante deoarece ofera:

  • Protectie – Desigur, prima functie a salopetelor este de a proteja. Cu toate acestea, ele nu protejeaza doar corpul purtatorului. Salopetele pot fi folosite si pentru a proteja imbracamintea. Daca angajatii lucreaza cu alimente, grasimi sau alte lichide, salopeta poate fi folosita pentru a-si proteja hainele de zi cu zi de stropi si murdarie.
  • Reglarea temperaturii – Exista salopete special concepute pentru zilele reci, care mentin corpul la o temperatura optima. In industria miniera, acestea sunt deosebit de importante, deoarece conditiile subterane inseamna de obicei temperaturi scazute. Pe de alta parte, exista si salopete de lucru concepute din tesaturi respirabile, care sunt perfecte pentru cei care lucreaza la temperaturi ridicate.
  • Vizibilitate – Salopetele reflectorizante sunt importante pentru cei care lucreaza in zone cu vizibilitate redusa. Vizibilitatea unor astfel de salopete se realizeaza prin combinatia de tesaturi fluorescente si benzi reflectorizante. Salopetele hi-vis care au banda reflectorizanta, pot fi folosite in siguranta pe timpul noptii.
  • Expunerea marcii – Salopeta acopera o mare parte din corpul purtatorului. Cu siguranta, exista suficient spatiu pe acea cantitate de material pentru o sigla a companiei sau un nume de marca. Acest lucru te asigura ca firma ta va fi vizibila in orice zona in care lucreaza angajatii. In plus, clientii vor avea garantia ca lucreaza cu profesionisti.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *