Despre bucataria cipriana

Recomanda informatia!

In Cipru exista foarte multe atractii de vizitat, pentru care merita sa calatoriti si sa investiti. Nu face exceptie nici bucataria cipriana, pe care trebuie sa o descoperiti cu ocazia calatoriei. Informatii despre insula si despre gastronomie, veti putea sa aflati din urmatoarele randuri.

Ce trebuie stiut despre Cipru?

Cipru este o insula din Marea Mediterana, care este la sud de Turcia. Foarte multe persoane aleg sa mearga in excursie in Cipru, in primul rand pentru ca vor avea ocazia sa se bucure de frumusetea plajelor si a naturii in general. Nu doar peisajele mirifice o sa va vrajeasca, ci si fauna si animalele care traiesc aolo. In ceea ce priveste perioada ideala pentru calatorie, ideal este sa mergeti primavara, cand nu este nici foarte cald sau foarte frig, insa aceasta insula este vizitat de catre turisti in fiecare parte a anului. Relieful Ciprului este variat, cu campii, munti si dealuri, cel mai inalt punct al tarii este in muntele Olymp, 1.951 metri.

Caracteristicile bucatariei cipriote

Dat fiind ca Cipru a fost sub domnia mai multor tari, cultura si bucataria a fost influentata de celelalte popoare. Acest lucru inseamna ca gastronomia Ciprului este variata si nu doar gustoasa. Bucataria insulei face parte dintre cel mediteraneane. Printre cele mai utilizate ingrediente se numara uleiul de masline, carnea de porc, ceapa, castravete, usturoi, iaurt, menta, fructe de mare, peste, etc.. Printre bauturile care sunt consumate in aceasta tara se numara berea, cafeaua, ceaiurile si coniacul sau ouzo, care este o bautura de tarie. Cele mai cunoscute mancaruri in Cipru sunt urmatoarele:

– Moussaka
– Souvlaki
– Pita
– Pastisjo
– Halloumi
– Daktyla

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *