Turism

Top 4 obiective turistice din Bucuresti

Recomanda informatia!

In Bucuresti locuiesc aproape 2 milioane de oameni, dintre care peste 100 000 sunt studenti. In 2016, Bucurestiul a fost orasul romanesc cel mai vizitat de straini: peste 1 milion de turisti din afara au venit sa vada capitala Romaniei. Preferat de tineri mai ales pentru viata de noapte din Centrul Vechi, Bucurestiul are si o istorie care merita cunoscuta si numeroase obiective turistice care trebuie vizitate. Insa orasul este cunoscut pentru traficul aglomerat si pentru cat de usor e sa te pierzi sau sa gresesti metroul sau autobuzul. Daca vii aici ca turist, iti va fi de mare ajutor aplicatia strazi Bucuresti, aplicatia online care te va ghida spre destinatia dorita, iti va indica ruta cea mai avantajoasa si va estima si durata traseului.

Am pregatit un top 4 obiective turistice din Bucuresti. Te poti folosi de aplicatia noastra ca sa ajungi la ele sau la altele, cert e ca vei ajunge precis la destinatie.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa – aici vei gasi peste 2 milioane de exemplare fosile de animale, plante, roci, minerale. Structura muzeului este pe 3 etaje. La demisol se afla zona “Biodiversitatea Romaniei”, la parter sunt expuse ecosisteme din toata lumea, iar la etaj este zona dedicata preistoriei umane, etnologiei, mineralogiei si biologiei marine. Muzeul a fost renovat si redeschis in 2011 sub o noua prezentare, adaptata tehnologiei si modernitatii. O vizita la acest muzeu este o experienta inedita datorita senzatiilor date de efectele speciale, iluziilor si animalelor de dimensiuni naturale impaiate.

Muzeul National al Satului Dimitri Gusti – este un adevarat “sat”, compus din monumente si artefacte din secolele XVII-XX si din constructii specifice fiecarei zone etnografice din Romania. Sunt organizate periodic targuri de creatie si expozitii de obiecte traditionale realizate de mesteri populari.

Palatul Parlamentului – este cea mai grea cladire din lume si a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon. Are 9 etaje la suprafata si 9 etaje subterane. Are 1000 de camere, dintre care 440 birouri, 4 restaurante, 3 biblioteci, o sala de concerte. Parcul Herastrau (sau Parcul Regele Mihai I) este cel mai mare parc din Bucuresti. A fost declarat monument istoric si inscris in Repertoriul Arheologic National. In interiorul sau se afla lacul Herastrau, pe care te poti plimba cu un mic vapor in sezonul cald. Aici exista un teatru de vara, cafenele si restaurante la care te poti relaxa. In imediata apropiere se afla si Arcul de Triumf, simbol al victoriei Romaniei in Primul Razboi Mondial.

Palatul Mogosoaia – se afla la 15 kilometri de centrul Bucurestiului. A fost proprietatea familiei Brancoveanu mai bine de un secol, fiind preluat apoi de familia Bibescu. A fost pentru un timp sub proprietate otomana si folosit ca han, dar a fost rascumparat apoi de nepotul domnitorului Constantin Brancoveanu. In spatele palatului se afla lacul Mogosoaia. E recomandat sa il vizitezi primavara sau vara, cand palatul este inconjurat de verdeata si peisajul este minunat.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *