Masini

Asigurari de plata la inchirierea unei masini

Recomanda informatia!

Inca de la inceputul discutiei este bine de stiut ca singurele asigurari obligatorii pe care trebuie sa le platesti atunci cand inchiriezi o masina sunt RCA-ul si CASCO. De cele mai multe ori aceste doua asigurari sunt incluse in pretul de inchiriere al masinii, asa cum apare el pe site sau in oferta de pret de la sediul companiei. Insa exista si firme de inchirieri masini care adauga la pretul de inchiriere si pretul asigurarii.

Asigurarile RCA si CASCO. Asigura-te intotodeauna ca acestea sunt valabile la data inchirierii, fie verificand actele puse la dispozitie de firma de inchirieri sau pe site-ul RAR. Trebuie sa stii ca asigurarile RCA si CASCO platesc costul avarierii unei masini numai in cazul in care accidentul in care este implicata respectiva masina este produs de un alt participant la trafic. In cazul in care vina iti apartine, compania te va face raspunzator pentru plata daunelor. Exista, in acest sens, termenul de “franciza” sau co-plata. Asigura-te ca stii totul despre acest aspect inca de la semnarea contractului de inchiriere cu orice companie din domeniu, fie ea una din oras sau o companie rent a car aeroport Mures.

Dincolo de asigurarile obligatorii, orice companie de inchirieri masini mai ofera si alte variante de asigurari, suplimentare, si care trebuie platite de catre client. In cele mai multe cazuri astfel de asigurari suplimentare devin neaparat necesare atunci cand este vorba despre iesirea din tara cu masina inchiriata.

Asigurarea in caz de coliziune (CDW) – acest tip de asigurare reduce, indiferent cine se face vinovat pentru producerea accidentului, responsabilitatea clientului firmei de inchirieri. Acesta va trebui sa plateasca numai suma minima obligatorie pentru pierderea sau avarierea autovehiculului. Chiar si in cazul in care clientul plateste acest tip de asigurare, exista cateva situatii in care acesta va fi obligat sa plateasca dauna totala a masinii. Verificati intotdeauna aceste situatii in contractul de inchiriere sau online.

Asigurarea in caz de furt (TP). Te scuteste de plati uriase catre companiile rent a car in cazul in care autovehiculul inchiriat de tine a fost furat (in vacanta, sa presupunem). In cazul in care constati furtul va fi nevoie sa te adresezi sectiei de politie cea mai apropiata. Asigurarea TP nu va fi valabila fara un raport constatator al politiei si un proces verbal.

Sumele platibile de catre clientii care opteaza pentru CDW sau TP, in cazul producerii unui accident sau a unui furt, trebuie stabilite inca de la inceput pentru a sti care este riscul caruia i te supui. El difera de la companie la companie, ca si de la masina la masina.

Pentru a scapa de orice raspundere, chiar si de suma minima obligatorie in caz de furt sau avariere, exista si varianta de asigurare Super Cover. Insa aceasta nu include daunele la motor, la caroserie sau daunele aparatului GPS.

Mai mult, companiile pun la dispozitie si asigurari personale, pentru fiecare sofer mentionat in contractul de inchiriere al masinii. Acest tip de asigurare acopera cheltuielile medicale (spitalizare sau interventii chirurgicale), dar si decesul sau dizabilitatile survenite ca urmare a accidentului, atat pentru sofer cat si pentru pasageri. De asemenea, unele companii ofera si asigurare pentru bunurile personale aflate in masina.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *