Masini

Cele mai performante baterii pentru automobil

Recomanda informatia!

 

Cele mai performante baterii pentru automobil sunt acei acumulatori cu borna inversace se gasesc in orice magazin  de piese auto. Totusi, oricat de performante ar fi aceste baterii, tot se vor descarca, iar cauzele pentru care se produce aceasta descarcare a acumulatorilor sunt foarte diverse. Fie din neatentia proprietarului de masina, fie dintr-o defectiune greu de sesizat, sau datorata vremii de afara. Dintre toate aceste cauze, mai jos enumaram doar cateva.

 

Cel mai des intalnit caz de descarcare a unui acumulator este atunci cand se lasa (sau uita) deschis radioul, cd playerul  sau, la masinile dotate cu tehnologie de ultima generatie, DVD playerul, televizorul sau chiar lada frigorifica.   Acestea consuma o cantitate semnificativa de energie electrica, iar daca acumulatorul nu se si incarca in timp ce descarca energie pentru functionarea acestor electronice, se va ajunge la o descarcare a bateriei.

 

Sistemul de incalzire este o a doua cauza a descarcarii acumulatorilor la masina, datorita faptului ca aerul cald emis de sistemul de incalzire este dispersat in autovehicul de un ventilator, iar pentru functionarea acestui ventilator este nevoie de energie. Daca tensiunea este joasa acumulatorul se va descarca foarte rapid, fiind nevoie de decuplarea imediata a ventilatorului. Iar daca se utilizeaza un acumulator prea mic pentru puterea ventilatorului, acesta nu va putea sa inmagazineze destula energie, ajugandu-se la o descarcare joasa de energie.

 

Din nou o cauza care tine mai mult de sofer decat de sistemul masinii. Si anume, lasarea activata a sistemului de iluminat in momentul in care masina stationeaza, acesta devenind un consumator de energie mai mare decat s-ar crede initial, iar pentru faptul ca acumulatorul nu inmagazineaza energie se va ajunge la descarcarea lui. Asadar, verificati atent daca ati inchis sistemul de iluminare al autovehiculului ori de cate ori parcati masina si va indepartati de ea.

 

Un alt caz pentru care se descarca acumulatori cu borna inversa sau acumulatorii cu borne clasice, este regulatorul de tensiune care datorita unei defectiuni nu mai asigura o incarcare optima a bateriei, astfel se va ajunge la o descarcare completa a acumulatorului. Ar mai exista posibilitatea supraincarcarii acumulatorului datorata defectiunii, astfel se produce supraincalzirea acumulatorului.

 

Scurtcircuitul la instalatia electrica este un alt motiv ce poate produce descarcarea unor acumulatori cu borna inversa. Scurtcircuitul produs va face ca o mare cantitate de energie electrica sa se piarda din acumulator intr-un timp foarte mic, acumulatorul neputand inmagazina la loc energia pierduta. Exista un mare pericol datorat acestui eveniment, pierderea de energie electrica se va transforma in caldura, putand izbucni un incediu.

 

Mai sunt si alte cauze ce pot duce la desarcarea unor acumulatori de automobil, dar cu ceva mai multa atentie si grija pentru propria masina aceste cauze vor ramane doar niste motive probabile si nimic mai mult.

 

Pentru a evita o descarcare prematura la acumulatori cu borna inversa, se recomanda o alegere atenta si bine informata. Atentie mare la calitatea bateriilor, la puterea pe care le  produc acestea si la durata  de folosire preconizata de fabricant. Pentru a alege bateria perfecta pentru automobilul dumneavoastra se poate apela si la specialistii dintr-un magazin de piese auto.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *