Turism

Aventura off-road

Recomanda informatia!

Zilnic intalnim in orase un mini-traseu de off-road reprezentat excelent prin imense gropi in asfalt, santuri neastupate si canale fara capac pe care am invatat sa le ocolim precum adevaratii profesionisti.

Insa  astazi discutam despre off-road adevarat, unde ne vom transpune intr-un traseu montan cu un grad ridicat de dificultate, intr-o zona izolata de asfaltul orasului. Emotiile traite in timpul parcurgerii unui traseu off-road se multiplica atunci cand ajungi sa preiei volanul, moment in care va avea loc o adevarat invazie de adrenalina ce va sterge orice urma de stres. Aceasta pasiune a fost dezvoltata pentru cei ce vor sa-si cunoasca si sa-si depaseasca propiriile limite. Off-roadul vine odata cu  dorinta de a cuceri un traseu  si de a-ti confirma  puterea masinii dirijata de indemanarea ta. Orice necunoscator cand aude de off-road  se gandeste la un singur lucru: o masina mare pe un traseu montan. Insa lucrurile nu stau chiar atat de simplu si acest lucru poate sa il explice doar un practicant al acestui sport. Placerea de a conduce pe drumuri de padure si poteci inaccesibile, dorinta de a demonstra contrariul atunci cand ti se spune  ca “acest drumul este prea rau pentru a-l parcurge”, toate acestea te indeamna sa te aventurezi in traseu. Adevaratii impatimiti ai acestui sport il considera molipsitor, precum un virus datorita adrenalinei furnizate.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna off-road, va prezentam 4 forme de a practica acest sport: Dune Bashing, Greenlaning, Mudding, Rock Crowling.

Dune Bashing este caracterizat de traseul sau aparte, acela pe dune de nisip, asemeni unui traseu din desert. Masinile de off-road detin echipamentul si modificarile necesare parcurgerii unui astfel de traseu.

Greenlaning este cea mai populara si abordabila forma de a practica off-roadul. Practicata pe cai slab accesibile autoturismelor, aceasta forma de off-road implica parcurgerea unui drum forestier, explorand si descoperind noi trasee fara a exploata adevarata putere a autoturismului.

Mudding sau baia de noroi spune totul despre acest tip de off-road. Pracurgerea unui traseu cu suprafete mari de noroi si traversarea acestuia fara a ramane impotmolit, aceasta este definitia Mudding-ului. Totusi pentru a iesi biruitor din acest traseu (sau cel putin sa iesi) este necesar sa ai echipata masina cu cauciucuri specifice acestui tip de traseu.

Ultima categorie Rock Crowling implica atat tehnica in conducerea autoturismului, cat si mici modificari la nivelul componentelor suspensiei. Necesare, chiar obligatorii sunt cauciucurile de mari dimensiuni pentru a putea parcurge acest traseu cu o dificultate extrem de ridicata.

Cunoscand muchiile acestui sport putem sa afirmam cu certitudine ca definitia pentru off-road este una destul de complexa. Definit in cateva cuvinte acesta ar putea insemna: sport, hobby, adrenalina, pasiune, libertate, spirit de echipa.

Off-roadul este modul perfect de a combina  atat de placut “o gura de aer curat” cu “un strop de adrenalina”. Iti oferim ocazia sa traiesti aceste sentimente incredibile, pline de emotii si trairi duse la extrem.  Daca prietenul tau este impatimit de masini 4×4, insetat de aventura atunci aceasta este ocazia perfecta de a-i face cadou o experienta inedita.

 

Activitati-Cadou Supermarket

http://www.activitati-cadou.ro

e-mail:contact@activitati-cadou.ro

telefon:021 5688886

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *