Curatenia – randament maxim!

Recomanda informatia!

Cu totii cautam eficientizarea oricarei activitati, deci aici putem include chiar si procesul de curatenie. Desi nu implica o baza de cunostinte foarte mare ci mai degraba putina documentare si multa munca, multi nu reusesc sa eficientizeze aceasta activitate si pierd extrem de mult timp. De asemenea, o eficientizare se poate realiza si din punct de vedere al mentinerii curateniei pentru o perioada mai indelungata de timp, iar aici trebuie tin cont de anumiti indicatori, fie solutiile folosite, fie modul de actionare sau chiar perioada in care faci curatenia. Iti oferim cateva sfaturi prin care poti eficientiza curatenia fara sa apelezi la vreo firma de curatenie specializata, costurile fiind cel mult la fel de ridicate.

1. In cazul pieselor de mobilier, trebuie sa ti cont de doua aspecte. Curatarea se incepe cu partea superioara, astffel ca evitati ca praful proaspat sters sa se depuna in partea inferioara. De asemenea, spray-ul pe care il folositi trebuie sa fie unul de calitate si sa nu-l aplicati direct pe mobila ci pe laveta pe care o folositi pentru a sterge praful. In cazul in care il aplicati direct pe mobila, aceasta va devenii lipicioasa si va atrage tot praful din incapere.

2. Stergerea geamurilor este indicat sa nu fie realizata in perioadele insorite, caldura soarelui uscandu-le rapid, iar asta nu duce decat la ramanerea urmelor de pe laveta cu care le stergeti.

3. Curatarea pardoselii se face doar dupa ce ati sters praful si ati curatat celelalte piese de mobilier. In felul acesta se evita murdarirea ei cu praf sau detergentul folosit la curatarea celorlaltor suprafete.

4. Este indicat sa folositi doar substante si produse de curatenie de calitate, astfel veti eficientiza cat mai mult procesul de curatenie. Desi acestea sunt ceva mai scumpe, veti reduce din timpul petrecut pentru a face curatenie, astfel ca investitia va fi amortizata pe deplin. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca si perioada la care veti reface curatenia va fi una cat mai indelungata, produsele de calitate avand in componenta substante care faciliteaza pastrarea curateniei. Daca tot ne referim la substantele de curatenie, este indicat sa le folositi in cantitati moderate. Utilizate in cantitati mari, acestea pot chiar sa distruga suprafetele sau sa lase reziduuri care sa atraga praful si mizeria.

5. Pentru a nu pierde mult timp in cautarea ustensilelor sau a produselor folosite, este indicat sa-ti faci un “prieten”, este vorba despre un cos/carucior mobil. Adauga in el toate lucrurile de care ai nevoie pentru a face o curatenie completa si vei evita sa pierzi timpul cautandu-le prin casa sau alte incaperi exterioare.

Asadar, nu este neaparat nevoie sa apelezi la firma profesionala de curatenie pentru a avea parte de o curatenie perfecta si eficienta, poti sa efectuezi chiar tu acest lucru tinand cont de anumite aspecte care sa eficientizeze procesul.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *