Stii care sunt beneficiile oferite de un jurnal?

Recomanda informatia!

Un jurnal este un fel de caiet cu foarte multe functii. Il poti folosi la fel ca si o agenda unde iti poti planifica zilele sau pentru a scrie in el ce ti se intampla in viata de zi cu zi, chiar si cele mai ascunse secrete.

Citind acest articol vei afla in ce fel poti utiliza un jurnal si cum poate sa iti fie benefic.

Un jurnal nu este doar o simpla agenda. La baza, un jurnal este un fel de planificator zilnic, saptamanal sau zilnic. Dar exista o multime de alte feluri in care il poti personaliza. Iti poate permite sa iti controlezi obiceiurile pentru a sti daca reusesti sa iti atingi obiectivele sau daca trebuie sa le modifici. Poti sa faci un simplu tabel cu lista cu scopurile sau obiectivele tale, cu o casuta sau coloana pentru fiecare zi a lunii.

Apoi, poti bifa acea casuta de fiecare data cand reusesti sa iti atingi obiectivele. Aici poate intra practicarea unui sport sau sa bei opt pahare de apa in fiecare zi. La sfarsitul lunii iti vei putea da seama daca esti pe calea cea buna. Daca nu, va trebui sa iei masurile necesare. Pe langa faptul ca iti poti scrie in el obiectivele, poti sa mai scrii in jurnal si o lista de cumparaturi sau sa iti planifici mesele in avans. Dar si sa iti golesti capul de ganduri sau de griji. Este foarte important sa iti golesti capul sau mintea atunci cand te simti mai obosit sau acaparat de tot si de toate.

Poti sa scrii deci acolo tot ceea ce iti trece prin cap, dorinte, temeri, preocupari… Poti sa tii si o pagina unde sa iti exprimi gratitudinea. Acest lucru persoanelor sau lucrurilor care te-au multumit si de care esti mandru ca ai reusit sa le realizezi, indiferent de cat de mici ar fi ele. In acest fel, vei reusi sa fii o persoana mai pozitiva. Este foarte bine uneori sa ne oprim si sa ne gandim la toate lucurrile si persoanele frumoase care ne inconjoara.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *