Diverse

Principalele avantaje ale unei plite incorporabile

Recomanda informatia!

Eleganta si confortul sunt atributele cheie ce se invart in jurul oricarei familii si oricarui camin in care vrem sa ne relaxam atunci cand venim obositi dupa o zi lunga de munca asidua. Nu trebuie sa ne ascundem dupa deget, chiar daca avem cateva produse de ultima generatie si aici ma refer la partea de IT, necesarul unui confort minim se rezuma tot la produsele electrocasnice de care ne folosim aproape in fiecare zi, pintre picaturile noastre de timp aglomerat, iar printre acestea cel mai des folosite sunt masinile de spalat rufe, respectiv vase, aragazele, plitele incorporabile sau nu, si toate celelalte aparate electrocasnice.

Caracteristicile unei plite incorporabile

Si pentru ca aproape le-am enumarat pe toate vreau sa ne oprim asupra unei singure clase de produse electrocasnice, aici ma refer la plitele incorporabile care sunt dotate cu diferite functii de siguranta, atat pentru copii cat si pentru singuranta caminului, cum ar fi in cazul inchiderii gazului automat de la supapa, atunci cand plita nu mai este folosita, totodata si semnalele sonore sunt foarte importante deoarece te previn si te scot din orice incurcatura, mai ales daca ai foarte multe de realizat si uiti de mancare pe ochiul plitei. Toate aceste functii sunt doar cateva atribute pe care le poate avea o plita de calitate, insa nu trebuie sa uitam de detaliile tehnice ale acesteia si de fiecare piesa in parte ce se vrea a fi un intreg redutabil.

Daca tot am adus in discutie detaliile tehnice ale acestor produse electrocasnice, plitele incorporabile, este recunoscut faptul ca multe dintre persoanele ce isi doareau cu adevarat un alt produs mai performant, decat cel pe care il detineau acasa, nu reuseau sa-si exprime dorinta foarte clar din simplul fapt ca nu stiau, de fapt, ce trebuie sa ceara, ce caracteristici are plita pe care si-o doresc si, implicit, ajungeau acasa si observau ca nu era ceea ce ei isi propusese sa-si achizitioneze. De aceea voi descrie trei parametri de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa achizitionati un produs inteligent, cu un design elegant si totodata eficient.

Sfaturi pentru alegerea corecta a unei plite incorporabile

In primul rand trebuie sa alegeti cu grija materialul din care este facuta plita. De ce trebuie sa facem asta?

Simplu, foarte putine persoane stiu de noile materiale de constructie ale plitei si aici vorbim strict despre plita din vitroceramica. Ceramica este mult mai rezistenta decat inoxul sau orice alt material, se curata mult mai repede de pete si nu necesita o curatare speciala, insa trebuie sa aveti grija sa nu o zgariati, deoarece se poate deteriora intr-un timp scurt. Este adevarat faptul ca este putin mai scumpa fata de alte plite, din alte materiale, dar daca ne dorim cu adevarat calitate si nu vrem sa schimbam produsul in doi, trei ani aceasta plita din vitroceramica este ideala.

Care ar trebui sa fie culoarea si dimensiunile plitei

Nu trebuie sa neglijam nici plita din inox, rezistenta ei si culoarea, o face sa ajunga oarecum noul trend. Ceea ce nu este tocmai placut este curatarea dificila pe care o necesita.

In al doilea rand o sa vorbesc despre dimensiunile plitei, forma lor, numarul de ochiuri si gratarul sau gratarele acesteia. Nu stiu de ce toata lumea alearga dupa plitele de dimensiuni mari, chiar si o plita cu dimensiuni reduse este suficienta daca are ochiuri puternice si are dotari foarte bune.

Cat despre arzatoarele plitei, o plita cu o capacitate mare se cunoaste dupa puterea ochiurilor: daca arzatorul cel mic depaseste de 1 kw, arzatoarele mijlocii de 1,5 kw, iar arzatorul cel mare de 2-3 kw, atunci plita este cu adevarat puternica, nu trebuie sa neglijam ca unele plite au un arzator wok, ceea ce inseamna de 4 ori puterea unui arzator mic.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *